S kavo Barcaffè do trajnostnega razvoja!

Barcaffè nam vsako jutro riše nasmehe na obraz, pa ga tudi prihodnosti narave? Barcaffè, zagotovo! Zavezani so k trajnostnemu razvoju in ohranjanju našega planeta, s sejalno ekipo Treecelet so namreč zasadili že 10 tisoč dreves. A to še ni njihov epilog, sedaj ciljajo na 20 tisoč novoposajenih dreves, kar je del njihovega cilja o ohranjanju in izboljševanju okolja.

Njihov nov produkt kava Barcaffè Rwanda vsebuje QR kodo, s pomočjo katere lahko uporabniki spremljajo, kako se izdelek giblje od plantaž do končne destinacije, izve več o pridelovalcih  in njihovih zgodbah. Pomemben del trajnostne proizvodnje pa predstavljajo tudi certifikati in standardi, ki zagotavljajo skladnost z najvišjimi etičnimi, socialnimi in okoljskimi standardi. Nova Barcaffè Flora je kava, certificirana s strani Rainforest Alliance (ra.org), združenja, ki zagotavlja, da se pri pridelavi kave upoštevajo strogi standardi trajnostne proizvodnje ter ohranjanja naravnih virov. Za Barcaffè je trajnostni razvoj vodilno načelo delovanja, prizadevajo si zmanjšati negativne vplive na okolje in ohranjati naravne vire, zato ima Barcaffè Flora popolnoma reciklabilno folijo. 

Znamka Barcaffè se je povezala tudi z Biotehniško fakulteto in iz zrelega vermikomposta ter usedlin kave zamešala prvi kavni kompost Florista. S tem so sklenili krog od zrna do skodelice in potem nazaj k naravi v zemljo. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si