SKRIVNOSTNA AVRA DIŠAVE MISS DIOR

Legendarno in sijoče rojstvo Miss Dior je bilo mojstrska mešanica takojšnjega sijaja in nepopustljive skrivnosti. Kreacija te prve Dior dišave je bila polna dramatičnih preobratov, ki izhajajo iz niza prepričanj in oklevanj. Predvsem si je Christian Dior želel dišavo, ki bi izražala njegovo modo in duh obdobja. Miss Dior je dišava mlade generacije, ki odkriva življenje. Vonj mladosti, ki je postal večni podpis prve dišave in preseneti s svojim duhom, kot se je to zgodilo tudi ob predstavitvi ready-to-wear kolekcije “Miss Dior” leta 1967. Prva kolekcija Hiše Dior, ki je bila posvečena mladi generaciji, ki so si drznili nositi pop barve revolucije 60-ih let.

Še nikoli prej ni modni oblikovalec toliko govoril o svojem prvem parfumu, prav tako zagotovo ni tako intuitivno in natančno orkestriral svojega vstopa na oder pod reflektorji. Vse od osupljivega prvenca “edinega otroka” Christiana Diorja, kot je dišavo rad poimenoval, se ta skozi čas spreminja in nenehno razvija, ne da bi se odrekla milimetru svoje mladostnosti in izjemnemu sijaju. Miss Dior, ljubljena in slavljena, ostaja večno mladostna dišava Hiše Dior. Danes, Francis Kurkdjian išče navdih v tej večni mladosti in ji dodaja številne bogate akorde. In tu je sedan “njegova” Miss Dior.

 “Miss Dior? Za vedno mlada dišava Hiše Dior.”

Christian Dior je sanjal svoje parfume, kot je sanjal svojo modo. Miss Dior je bila vedno dišava s prstom na utripu svojega obdobja, objemala njegov duh in ujela želje. Je dišava mladosti, Miss svojega obdobja, ki ve kako iz preteklosti preiti v prihodnost – zmagoslavno in spontano, tako kot mladost. Francis Kurkdjian je ustvaril novo različico dišave Miss Dior – ustvaril je parfum, ki je takojšen in neprimerljiv užitek. Cvetne in gurmanske note se dvigujejo, preden se kot košček sadja usedejo na jezik. Kompozicija obdana s čutnimi cvetovi, ki pusti razkošen spomin na jantarno, lesno dišavo. Miss Dior je vrnitev v čas večne mladosti. “Kreacija nove Miss Dior je želja po prikazu duha mlade generacije te dobe v dišavi. In je tudi dišava, ki osvetli večnost Hiše Dior. Nič več, nič manj! Vemo, da je zgodba o nastanku Miss Dior vsem že zelo dobro znana, ampak ko smo se ozrli v preteklost, na to kako je bila dišava ustvarjena, smo spoznali polno novih anekdot, novih dejstev, ki do sedaj še niso bili dobro poznani, a so izredno zanimivi. Ne glede na vse, Miss Dior ohranja element skrivnostnosti – in ravno to je magija legend! Nočno nebo polno kresničk, čas prežet z vonjem poletnega provansalskega jasmina v kombinaciji z imenom, kot manifest “Poglejte, tu je Miss Dior!” Namiguje tudi na edinstveno osebnost Catherine Dior – samozavestna in močna, močna in samozavestna! Vemo, da je bila Miss Dior najlepše presenečenje, ki ga je Christian Dior  ustvaril za mlade. Ampak tudi mladina se razvija…in zato, da bodo Dior kreacije večno upodobljene v Dior stekleničkah dišav, se morajo linije nenehno premikati in ponovno odkrivanje in nenehno razvijanje je potrebno, da  ostajamo v duhu mladosti časa.  Predvsem obožujem to zmožnost prenove in ponovnega navduševanja. Rojstvo pod okriljem drznega New Looka je na nek način ustvarilo obvezo za nenehno preoblikovanje. In zato sem si Miss Dior zamislil kot parfum, ki bo povzemal duh svojega obdobja.” je o novem parfumu dejal Francis Kurkdjian, direktor Dior dišav

“Miss Dior je bila rojena v večerih v Provansi, osvetljenih s strani kresničk, kjer jasmin igra na melodijo noči in zemlje.” – Christian Dior

Spoznavanje jasmina na drugačen način: Miss Dior je ikona, na katero je potrebno gledati skozi njeno celotno pestro zgodovino.

Francis Kurkdjian jo ustvari po svoje in ji doda poudarke, ki osvetlijo duh mladosti današnje generacije, ki nikoli ni enak, a ni povsem drugačen. V iskanju po preoblikovanju preteklosti,  se je izkazalo, da je jasmin popoln začetek. “Besede Christiana Diorja, ko govori o navdihu za Miss Dior, so močne in navdihujoče.  Zagotovijo izjemen povzetek zgodbe, ki še vedno povezuje Dior in dišave, kot tudi Dior in jug Francije, ki ga je Dior tako oboževal. Vse to prikliče vonj narave in lepoto magičnih poletnih zvezdnih noči. Kot bi vonjali jasmin v zraku. Ta vizija in sreča čutil sta me navdihnila in me vodila, da ponovno obiščem in preoblikujem kompozicijo te legendarne dišave, ustvarim “svojo” Miss Dior.”  Francis Kurkdjian ve, da je jasmin obdarjen z neskončno množico harmoničnih not: čez dan je zelen, malo bolj “pomarančen” in saden v trenutku, ko je obran in živalsko zapeljiv ko se dan prevesi v noč. Za Miss Dior si je želel, da ji vrne sijoče, objemajoče, sadne in gurmanske poudarke. Jasmin je bil uporabljen že za dišave v 16. stoletju, ki so nastajale v Grasse-u in spoznavali so različne plati te izjemne cvetlice, skozi različne postopke obdelave. Enfleurage, tehnika obdelave razvita v 18. stoletju, zagotovi oljno pomade s katero so močne in intenzivne note jasmina lahko izolirane in zbrane. Kasneje se razvijejo različni ekstrakcijski procesi pri katerih se uporabljajo hlapna topila in CO2 in s katerimi dosežemo vonj sveže obrane cvetlice. Francis Kurkdjian se je želel vrniti  h karakternim notam dišave, pridobljenimi z enakimi postopki kot leta 1947, ko je bila ustvarjena Miss Dior. Čudovit saden in gurmanski jasmin s svojimi sadnimi jagodnimi, mareličnimi in breskvastimi poudarki. To je dišava, o kateri je sanjal Francis Kurkdjian.

Novi parfum Miss Dior je kompozicija, kjer se cvetne in lesne note v popolni sinergiji in se igrajo harmonijo olfaktornih abstraktov. Popolna chypre dišava, katere legendarna zvezda je Miss Dior rojena leta 1947.  

“Zame je “chypre” dišava prava francoska olfaktorna sofisticiranost. Originalna original Miss Dior predstavlja to abstraktno strukturo in elegantno kompleksnost. Za novo interpretacijo sem se z veseljem ozrl in poklonil prav tej edinstveni olfaktorni formi. Moja Miss Dior je sodobna chypre dišava. Izraža svoje obdobje s svojimi cvetnimi, lesnimi in gurmanskimi notami divje jagode.” – Francis Kurkdjian

Cvetlice dominirajo z intenzivnostjo po meri ustvarjenega sadnega jasmina, ki s svojimi sijočimi, elegantnimi, sladkimi in sočnimi notami, ki so opojne kot zrele divje jagode, prebudijo čute z neustavljivo privlačnostjo elegantne gurmanske sledi. Ti barvni akordi so povzdignjeni z zapeljivimi in prefinjeno izoblikovanimi notami lesno-jantarne osnove v kateri sije razkošen, čisti pačuli in gosta, temačna in zapeljiva aljaška cedra, skupaj na toplji zemeljski ovijajoči noti mahovine, ki nudi popolno gnezdo sladkemu sadju in cvetni lepoti dišave.

Ikonična silhueta nove stekleničke Miss Dior Parfum v vsej svoji močni in ženstveni modni identiteti. “Krojena kot obleka” – čistih linij, v format, ki poudari intenzivnost dišave. Z ikoničnim potiskom pepita vzorca, je sofisticirana še bolj kot kadarkoli prej. Moški detajl v kontrastu z absolutno ženstveno pentljo, ki krasi vrat stekleničke. Tkana v slovitem atelieju Faure, elegantna siva pentlja z iskrivo srebreno nitjo. Izjemna nova oblika v popolni harmoniji z novim emblemom, ki je prav tako siv in tkan – prava modna pika na i.

Nova kampanja: Miss Dior, močnejša kot kadarkoli

Miss Dior nas gleda v oči in sprašuje: “What would you do for love?” Direktna, ponosna in intenzivna Natalie Portman, ki žari od sreče in zapeljivosti in vso njeno lepoto je v kamero ujel francoski režiser Manu Cossu. Kdo drug, kot Natalie, ki uteleša žar mladosti? Miss Dior, v svoji zapeljivi črni čipkasti obleki, ki jo je kreirala Maria Grazia Chiuri, se vrti in pleše na mizi pred svojim moškim. Z globokim izrezom in polnim krilom, obdana s spektakularnim vzorcem večbarvnega cvetja. Polna življenja dirja po plaži in z nasmehom kaže veselje do življenja.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si