Slovenci smo postali strastni kolesarji

Aktiven življenjski slog nas ohranja zdrave in zadovoljne, ob tem pa poskrbi, da se v svojem telesu počutimo odlično. Slovenci smo izredno navdušeni rekreativni športniki – to potrjujejo ne le statistični podatki, pač pa tudi več kot 32 tisoč oglasov v kategoriji Rekreacija šport na bolha.com. Pri največjem spletnem oglasniku še ugotavljajo, da nas glede na številnost ponudbe in povpraševanja najbolj privlačita kolesarjenje in fitnes, v hladnejših mesecih pa zimski športi. Na bolha.com se najde za vsakega nekaj – z nakupom rabljene športne opreme pa naredite veliko dobrega zase in za okolje.

Zanimanje za turne smuči se je povečalo za kar 314 %

V letu 2021 se je v primerjavi z letom 2020 na bolha.com povečalo zanimanje za supe, cestno kolo, električno kolo, turne smuči (za kar 314 %) in tekalno stezo. V zadnjih mesecih opažajo tudi več zanimanja za fitnes opremo in pripomočke, kar je posledica večmesečnega bivanja doma, zaradi ukrepov v začetku epidemije. Seveda pa je zaradi bližajoče se zime več ponudbe in povpraševanja tudi v podkategoriji Zimski športi, ki bo v prihodnjih mesecih prevzela vodilno vlogo po številu oglasov, v primerjavi z drugimi podkategorijami.

»Med TOP 10 iskanimi besedami opazimo več interesa za kolesarjenje, v letošnjem januarju se tako prvič pojavijo turne smuči in sobno kolo. Še lanski marec je bilo povpraševanje po PS4 na petem mestu, letos pa ga sploh ni na seznamu TOP 10. Spodbudno se nam zdi, da se ljudje namesto posedanja doma odločajo za gibanje v naravi,« so povedali pri bolha.com.

Kar 32 tisoč kosov rabljene športne opreme

Med 32 tisoč oglasi v kategoriji Rekreacija šport na bolha.com boste našli vse, kar potrebujete za aktiven dan. Slovenci, podobno kot drugi Evropejci, obožujemo kolesarjenje, pri nas smo spodbujeni še z velikimi uspehi naših kolesarskih asov.
Največ aktivnih oglasov v kategoriji Rekreacija šport je prav v podkategoriji Kolesa. Februarja in marca zavzema cestno kolo vedno višje mesto, februarja pa se poveča interes tudi za gorska kolesa, ki marca, aprila in maja še dodatno naraste.

Okolju in denarnici prijazen šport

Z naraščanjem potrebe po gibanju in ob dejstvu, da ima Slovenija toliko raznovrstnega naravnega okolja, so ob koncih tednov zasedene gorske in hribovske poti, pa tudi jezera in reke. In to neodvisno od letnega časa. Poleti hodimo, tečemo, se sprehajamo, rolamo, plavamo, se vozimo s skiroji, kolesarimo, pozimi pa smučamo, drsamo, tečemo na smučeh … Za vse naštete športe pa kondicijo nabiramo tudi doma, za kar potrebujemo številne športne pripomočke. Da ob tem ne bo trpela denarnica, je mogoče kupiti rabljeno opremo, ki je cenejša in obenem okolju prijaznejša. Na bolha.com lahko kupujete brez slabe vesti: z nakupom ne ustvarite novega odpadka, poleg tega pa se izognete uporabi plastične embalaže, ki bi se morda pridružila 8 milijonom ton plastike v morju. To, da imamo možnost kupiti športno opremo iz druge roke je velika prednost nakupovanja na bolha.com, ravno tako pa s tem pomagamo sebi do boljše kondicije in svojemu proračunu.

Šport nas krepi in povezuje

Redna telesa aktivnost ima velik pomen za ohranjanje zdravja in dobre samopodobe. Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije bi se morali gibati vsaj 60 minut dnevno. Kot razkrivajo statistični podatki, se med osebami, starimi 16 ali več let, s športno ali rekreativno telesno dejavnostjo v zadostni meri ukvarja kar 61 odstotkov, premalo 24 odstotkov, popolnoma nič pa zgolj 16 odstotkov Slovencev. Zato obujmo športne copate, napihnimo žoge, razgrnimo blazine za jogo, zgrabimo uteži in loparje ter z gibanjem podprimo tako vrhunske slovenske športnike kot tudi vse rekreativce. Ne nazadnje prav šport krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si