Slovenski glasbeniki izbrani med najboljše na svetu

IMSET so eni izmed najbolj obetavnih rockerjev v Sloveniji, vse bolj pa zanimivi tudi v tujini. Gre za band, ki jih poslušajo tudi člani skupin Coldplay in Linkin Park, saj so se v letu 2021 izmed 26.000 izvajalcev iz celega sveta, uvrstili v finale največjega mednarodnega tekmovanja na svetu ISC (International Songwriting Competition), med manj kot 1 % vseh prijavljenih z obema skladbama, “Lost Inside” in “All The Same”.

 

 

Pesem “All The Same” je osvojila 9. mesto v Rock Category, pesem “Lost Inside” pa 6. mesto v Lyrics Category

V letih pred korono smo zato lahko skupino IMSET videli na številnih večjih odrih po Sloveniji in Hrvaškem, med drugim so kot prvi slovenski band dvakrat nastopili pred legendarnimi Dire Straits (experience), pot koncertiranja pa so si nato delili tudi s Parni Valjak, Bijelo Dugme, Prljavo Kazalište in še mnogimi drugimi tujimi in slovenskimi izvajalci.

Konec januarja 2020 pa so začrtali svojo novo pot s singlom Upornika z razlogom, na EMI 2020 (Pre-Eurovision contest) so se predstavili s skladbo Femme Fatale, pod katero se je podpisal tudi Chris Gehringer s svojo produkcijo. Pesem pa je fantom na instagramu pohvalil tudi Stingov bobnar, Manu Katche.

Začetek poletja 2020 so Imset zapečatili s pozitivno balado Lajf, ki je osvojila radijske lestvice.

 

Koncert s stolpnice

Ker časi niso najbolj idealni za glasbenike in primanjkuje koncertov se je skupina Imset skupaj s Hit Radiem Antena odločila za najbolj nor koncert, ki ga v Sloveniji še ni bilo. Fantje so na 70-ih metrih privezani na vrvi viseli s TR3 stolpnice v Ljubljani in odigrali koncert v živo. Spremljali smo jih lahko 70 metrov nižje na trdnih tleh ali pa na Facebook in Instagram live.

Glede na to, da se jim v tujini vse bolj odpirajo poti, so izdali single All The Same, ki je požel veliko zanimanja na mednarodnem tekmovanju ISC 2021. Zanj so posneli tudi videospot, ki produkcijsko velja za enega najbolj dodelanih videospotov v Sloveniji, pod taktirko režiserja Matica Gabriela, s katerim so že sodelovali pri videospotu Lajf.

Do sedaj so na tem tekmovanju zmagale številne »današnje zvezde«. V letu 2019 je zmagala ena najbolj predvajanih izvajalk zadnjih dveh let, Tones and I – Dance Monkey, v letih prej pa tudi: R.LUM.R, Illenium, Vance Joy, Gotye, Bastille, Passenger, Kehlani, Band Perry, Kimbra, Kasey Chambers, Lindsey Stirling, Kate Miller-Heidke, Gregory Porter, King Charles, Gin Wigmore, Andrew Bird, for King & Country, Heather Morgan, Dave Berg, Gordie Sampson, Darrell Scott, Tom Hambridge, Omar Sosa, in drugi.

 

IMSET so:

Jaka Peterka – vokal, kitara
Jaka Ažman – bas,
Blaž Horvat – bobni
Dejan Macura – klaviature

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si