Štirje miti o samoporjavitvenih izdelkih, ki ne držijo

Čeprav se poletje že približuje h koncu, še to ne pomeni, da se moramo posloviti tudi od čudovite poletne zagorelosti. To lahko brez težav ohranjamo s pomočjo samoporjavitvenih izdelkov, po katerih ne rabimo posegati le poleti, temveč lahko postanejo naši spremljevalci skozi vse leto. Tako bomo vseskozi ohranjale čudovit odtenek privlačne in zdrave porjavelosti, brez da bi se izpostavljale sončnim žarkom, ki so škodljivi za našo kožo in povečujejo tveganje za nastanek kožnega raka.

Kljub temu si številne posameznice samoporjavitvenih izdelkov ne upajo uporabljati, saj jih skrbi, da bo njihov ten kože izgledal neenakomerno ali nenaravno. To se namreč lahko zgodi v primeru nepravilne uporabe izdelkov, čemur pa se z dobro pripravo z lahkoto izognete.

GRAZIA se je zato odločila, da z vami deli štiri mite o samoporjavitvenih izdelkih in ob tem pojasni, zakaj ti nikakor ne držijo:

1. Po uporabi samoporjavitvenih izdelkov boste »flekasti«

Če pravilno uporabljate samoporjavitvene izdelke, se ne rabite bati, da bo vaša koža neenakomerno obarvana. Ključno je, da izdelke nanašate postopoma in v majhnih količinah. Če boste naenkrat na dlan iztisnili preveč vsebine, izdelka ne boste zmožni enakomerno razmazati, posledica pa bodo različno močno obarvani predeli kože. Raje uporabite manj izdelka, ga dobro vtrite in nanos ponavljajte, da bodo obdelani vsi predeli kože. Prav tako je pomembno, da poskrbite, da se bo losjon popolnoma vpil v vašo kožo, preden se boste oblekli. V nasprotnem primeru pričakujte, da bodo oblačila z različnih predelov telesa obrisala izdelek, posledica pa bo neenakomeren ten oz. madeži na koži.

2. Samoporjavitveni izdelki imajo neprijeten vonj

Po nanosu samoporjavitvenih izdelkov sicer resda nastane določen vonj, ki je povsem normalna posledica, saj gre za kemično reakcijo med aktivno sestavino DHA in proteini v koži, vendar pa je intenzivnost odvisna predvsem od kože ter koncentracije DHA v izdelku. Znamka Butters ima na voljo tri odtenke samoporjavitvenih izdelkov, in sicer »light«, »medium« in »dark«, za tri različne stopnje zagorelosti. Verjetnost za neprijeten vonj je tako najmanjša pri različici »light«, največja pa pri različici »dark«, a se s prvim prhanjem ta odstrani. Ta vonj lahko sicer sami omilite tudi tako, da pred nanosom samoporjavitvenih izdelkov naredite vlažilni piling telesa s prijetnim vonjem. Bodite pozorni, da boste naredili vlažilni in ne hranilni piling, saj slednji na koži pušča zaščitni sloj, ki negativno vpliva na učinkovitost DHA, posledica pa je lahko neenakomerna obarvanost kože.

3. Samoporjavitveni izdelki izsušijo kožo

Ključno je, da samoporjavitveni izdelki vsebujejo premišljeno razmerje med aktivno učinkovino DHA in vlažilnimi sestavinami. Takšni so tudi samoporjavitveni izdelki znamke Butters, ki vsebujejo različne sestavine, ki odlično vlažijo vašo kožo. Med njimi so sok aloe vere, panetnol (B5) in rastlinski glicerin, poleg tega pa še riževo olje, ricinusovo olje ter sezamovo olje organskega izvora.

4. Samoporjavitveni izdelki puščajo madeže na oblačilih in posteljnini

Za Butters samoporjavitvene izdelke to ne drži, saj ti obarvajo le vašo kožo, ne pa tudi posteljnine ali oblačil. Seveda po nanosu poskrbite, da se izdelek popolnoma vpije v kožo, kar pomeni, da počakajte približno 10 minut, preden si nadenete oblačila.

GRAZIA vam predstavlja tudi njenega favorita med samoporjavitvenimi izdelki na trgu:

Butters samoporjavitveni losjon za telo – medium

Odlikujejo ga naslednje lastnosti:

  • Enostaven način do čudovito porjavele kože, brez foto poškodb kože.
  • Koži ponudi zmerno zagorelost, ki se lahko stopnjuje do želene obarvanosti.
  • Hitrovpojna tekstura, ki ne pusti madežev na oblačilih/posteljnini.
  • Kožo vlaži in kljub DHA ne povzroča izsušitev kože.
  • Lahkotna tekstura, ki se brez težav razmaže.
  • Brez tipičnega vonja samoporjavitvenih izdelkov na koži.
  • Prijeten pudrast vonj izdelka.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si