To bo vaša nova najljubša pijača poletja: Chandon Garden Spritz

Okusno in vznemirljivo doživetje.

GRAZIA vam predstavlja težko pričakovano novost, ki je dvignila izkušnjo penečega vina na povsem novo raven: Chandon Garden Spritz.

Chandon je s popolnoma uravnoteženim sladko-grenkim okusom ponesel klasični aperitiv Spritz v nove razsežnosti, z najboljšimi sestavinami in izjemnim penečim vinom, ki ju je združil v Garden Spritz. Gre za kombinacijo penečega vina Chandon z grenkim likerjem, izdelanim iz naravnega izvlečka pomarančnih lupin, skrbno izbranih dišavnic in pomaranč Valencia, ki so lokalnega izvora. Vsebuje pol manj sladkorja v primerjavi z drugimi Spritzi in ne vsebuje umetnih barvil in umetnih arom.

Spoznajte ustvarjalko Chandon Garden Spritza

Ana Paula Bartolucci je vinarka pri Chandon Argentina in ustvarjalka Chandon Garden Spritza.

“Rodila sem se v Mendozi, manj kot 60 km od kleti Chandon, tako da lahko rečem, da je Chandon Garden Spritz pristno argentinski. Vedeli smo, da želimo nekaj grenkega, saj ta dežela obožuje grenke okuse. Tudi kakovost naših pomaranč, kakor naše vino, je vir ponosa v Argentini. Za sestavo novega Chandon Garden Spritza so zato naši pridelovalci vina preučevali pomaranče, kakor da bi bile grozdje. Vse to, da bi ustvarili najboljšo možno ‘spritz izkušnjo’. Izbrali smo tradicionalno, trajnostno družinsko kmetijo, ki na pomarančah ne uporablja nobenih pesticidov. To je za nas zelo pomembno, saj uporabljamo samo olupke pomaranč,” pove Ana Paula Bartolucci. “Izbrali smo najboljši čas za žetev, da bi dobili posebne arome, ki smo si jih želeli,” nadaljuje. “V letu 2020 smo kupili 25 ton pomaranč. Njihov sok dajemo lokalnim šolam in v kuhinje za reveže.”

“Olupke predelujemo na različne načine – sveže, macerirane ali pečene, katerim dodamo karamelin, čokoladen ali sladek okus. Vonj, ko se kuhajo, je neverjeten! Zelišča in začimbe, ki jih uporabljamo, prihajajo s celega sveta, mešamo pa jih ločeno od olupkov, zaradi različnega trajanja, kar nam ponudi ogromno možnosti za mešanje,” pojasni Ana Paula.

“Medtem naredimo osnovno vino s sortami grozdja Chardonnay, Pinot Noir in Semillon iz posestva Chandon. Vsaka sorta je ločeno predelana v vino, z uporabo metode Charmat.

“Mešanje končnega Spritza je občlutljiv proces. Več mesecev smo poskušali z različnimi predlogi, ki niso bili povsem pravi. Predlog št. 64 pa sem okrepila jaz. Želela sem dovolj grenkobe, ki te povabi, da ponovno okusiš – ‘tonik učinek’. Okusili smo na slepo – in to je bilo to. Številka 64 je bila tista,” pove Ana Paula. “Je resnično edinstven. Štiri leta smo razvijali ta produkt, danes pa z njim navdihujemo potrošnike. Ponosna sem na to,” sklene.

Priprava

Chandon Garden Spritz nalijte v velike kozarce. Dodajte 3–4 ledene kocke in dekorirajte z rožmarinom ali cimetom in rezino suhe pomaranče.

Chandon Garden Spritz je narejen za uživanje s prijatelji, ob različnih priložnostih. Tudi s hrano. Odlično se ujema s pikantno azijsko kuhinjo, sušijem in sašimijem, starim čedarjem, sušenim eksotičnim sadjem in oreščki.

Na voljo je že v boljših aperitivo lokalih po Sloveniji in v spletni trgovini www.merit.si.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si