Ula Furlan je v središču prestolnice našla svoj mali košček ljubljene Italije!

Ula Furlan je navdihnila priljubljeno italijansko restavracijo v središču Ljubljane. Ta je njej v čast na menu postavila pico meseca Ulala.

Italijanska hrana, ki temelji na estetiki in preprostosti svežih, sezonskih sestavin ter veselju, ki ga prinaša deljenje hrane z drugimi, je priljubljena po vsem svetu, zato je nikjer zares ni težko najti. Najti avtentičnost italijanskih pogrinjkov izven njihovih meja pa predstavlja drugačen izziv. Pristne okuse italijanskih dežel najdete tam, kjer sta sezonskost in trajnost prednostni nalogi – v italijanski restavraciji Fugazi v osrčju Ljubljane. To potrjuje tudi Ula Furlan, ki pravi, da so jo »zapeljali okusi jeseni, topline, malce konkretnejših okusov, ki pocrkljajo in objamejo telo, želodček, brbončice. Tudi pinjole, artičoke, slaninca, sami fini jesenski okusi, ki začinijo še tako siv dan«.

Ulala: pica »finih jesenskih okusov«

Skozi stoletja so italijanske dežele razvile lastne kuhinje, ki temeljijo na darovih, ki jim jih daje dežela. Obalna območja ponujajo sveže morske sadeže, Toskana je znana po fantastični govedini, iz Apulije prihaja burrata, v Neaplju so prvič poskusili mozzarello. Vse to najdete tudi v Fugaziju, a bistvo njihovega italijanskega menuja je izbor napoletanskih pic, kamor so v novembru uvrstili prav posebno limited edition pico Ulala. Jed je posvečena Uli Furlan, ki jih, kot pravijo iz restavracije, »navdihuje s svojo eleganco in izjemnostjo, ki jo Ula prinaša v vsak vidik svojega ustvarjanja«. Ula ni izbrala le naziva pice, temveč pripomogla k obogatitvi italijanskega menuja restavracije. Sestavine je namreč izbrala skrbno – kot pravi tudi sama, gre za »same fine jesenske okuse«: pelati San Marzano, mozzarella Fior di Latte, panceta, rukola, rumeni paradižniki, artičoke, burrata in pinjole.

Ula predaja poslanstvo: komu bo pripadla pica meseca decembra?

Ulala je preplet okusov Italije in barv jeseni, a brbončice gostov restavracije bo osrečevala le do konec meseca novembra, saj je Ula svoje poslanstvo že predala naprej. Decembrsko the pico bo oblikovala strastna ljubiteljica življenja in gurmanskih doživetij, ki jo je izbrala Ula, zato tudi v decembru nikar ne zamudite začasnih novosti na Fugazijevem menuju. Fugazi bo na svojem profilu na Instagramu namreč vsak mesec izbral nekoga, ki mu bo omogočil svojo limited edition pico. Vsak pričetek meseca bodo s posebno objavo na Instagramu @fugaziljubljana spodbudili pričetek nagradne igre, kjer bodo njihovi sledilci v komentar zapisali sestavine za svojo unikatno pico. Fugazi bo tako uvrstil novo pico na svoj menu, avtor izbora sestavin pa bo prvi, ki jo bo poskusil. Vse, kar morate narediti je, da sledite profilu @fugaziljubljana, počakate objavo ter v komentar zapišete sestavine po svojem okusu. Tako boste imeli priložnost zmagati s svojo zamislijo popolne pice, ki bo menu restavracije Fugazi krasila kar mesec dni.

Naj gre za poslovno kosilo, afterwork ali večerjo za dva, v Fugaziju se srečata strast do hrane in avtentična italijanska gostoljubnost. Zato ne zamudite simpatičnega izziva, da tudi vi postanete del njihovega kulinaričnega popotovanja po deželah belle Italije. Benvenuti, Ragazzi – v Fugazi, vabi Ula.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si