V Ljubljani je svoja vrata odprla cvetličarna, ki ponuja tudi prostor za druženje

12.12. ob 12:12 v Ljubljani, natančneje na Tavčarjevi 6, je odprl vrata Sanjski šopek. Lahko bi rekli, da gre za cvetličarno, ampak s tem bi prostoru vsekakor naredili krivico. Ker Sanjski šopek ni in ne želi biti cvetličarna — je namreč mnogo več.

Če že moramo prostoru nadeti nek označevalec lahko rečemo, da je Sanjski šopek cvetlični studio, ampak tudi to ne zajame ideje v celoti. Recimo raje, da je prostor za druženje, prostor, kjer vsak najde svoj mir, prostor za ideje, inspiracijo, pa tudi za trenutek sprostitve sredi kaotičnega dneva. Prostor, ki ti dovoli, da doživiš trenutek tak, kot je; vesel, otožen, zaljubljen, razočaran in v prvi vrsti — tvoj.

To je prostor, kjer diši po lepih časih in kjer se spletajo vezi za prihodnost. Tu je prostor za sramežljive potonike, zaljubljene vrtnice, pa za skromno, a veličastno suho cvetje in za vse iskrive trave. Tu je prostor zate, zanjo in zanj, pa tudi za tiste, ki ne pašejo v kategorije. Tu raznorazne cvetlice izrisujejo še nikoli videne podobe, pa tudi nasmeške na obrazih. Iz tega prostora odideš s cvetjem, ki bo — načrtno ali pa povsem spontano — postalo zahvala, objem, sočutje, stisk roke, ljubezen, prijateljstvo, želja, opomnik, presenečenje, nekaj pač.

Sanjski šopek v Ljubljani so arhitekturno zasnovali arhitekti, ki delujejo pod blagovno znamko Triiije in so znani po edinstvenih interierjih (unikatna Lolita, legendarna restavracija Pen kluba, šik Sisi bistro). Skupaj smo ustvarili še en čudovit kotiček v naši prestolnici, ki ni samo prijeten na pogled, ampak odslikava širšo zgodbo.

Za izhodišče smo si vzeli idejo trenutka, časa. Nekaj, kar mine, a hkrati ostaja v spominu za vedno. Odprt prostor predstavlja prihodnost, grobi in nepopolni detajli kažejo na sledove preteklosti. Modularni elementi skupaj s fleksibilno razporeditvijo prostorov pa simbolizirajo sedanjost, ki jo lahko oblikujemo, dopolnjujemo in zapolnjujemo na številne načine.

V Sanjskem šopku v Ljubljani bodo na voljo različne vrste cvetja ter iskriva in domiselna darila za različne priložnosti. Občasno se bodo tu odvijale ustvarjalne delavnice, prav vedno pa bo na voljo skodelica dišeče kave ali čaja, razgled, ki pomirja in ozračje, ki napolni z energijo.

Upamo, da Sanjski šopek postane ne samo ljuba cvetličarna, ampak predvsem priljubljen prostor in trenutek, ki ostane.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si