Valentinovo na Dunaju: Kraljevi okus ljubezni

Dunaj, prestolnica Avstrije, ki velja za mesto z bogato zgodovino, navdihujočimi umetniškimi deli in izvrstno kulinariko, je tudi mesto, ki ima prav poseben čar v času valentinovega. Tu se združijo čarobna arhitektura, mirni sprehodi po čudovitih vrtovih in parkih, elegantni večeri ob klasični glasbi ter slavna kulinarična ponudba. Za edinstveno izkušnjo poskrbi očarljiv The Amauris Vienna, luksuzni hotel, ki ima za svoje goste v času valentinovega pripravljeno prav posebno ponudbo.

The Amauris Vienna, butičen luksuzni hotel, domuje v zgodovinski stavbi iz leta 1860, zgrajeni pod taktirko priznanih avstrijskih arhitektov Willhelma von Flattricha in Carla Schumanna. Veličastna zgradba, ki je bila prvotno plemiška rezidenca in priljubljeno središče avstrijske aristokracije, še naprej služi kot osrednja točka – zatočišče za mednarodne in lokalne goste, ki ohranja bistvo tradicionalne dunajske kulture.

V času valentinovega želijo v The Amauris Vienna prav posebno pozornost nameniti svojim gostom, ki so se odločili praznik ljubezni praznovati pri njih. Poseben  paket, ki so ga pripravili, vključuje nočitev z zajtrkom v Junior Suiti za dve osebi in romantično vožnjo s tradicionalno dunajsko kočijo, imenovano “Fiaker” ter steklenico penine. Občudovanje prelepih ulic in znamenitosti mesta kot so Schönbrunn, Belvedere in slavna dunajska opera, je pod toplo odejo s kozarcem penine v dvoje še lepše.

Dunaj je znan po svoji kulinarični ponudbi, ki sega od tradicionalnih avstrijskih jedi do svetovno priznanih kuharskih mojstrovin. Za prav poseben zaključek dneva uživajte v svetu romantike v restavraciji hotela The Amauris Vienna – Glasswing, kjer je glavni kuhar Alexandru Simon za to posebno priložnost pripravil edinstven valentinov meni  s spremljavo penečih vin z imenom – Ljubezen na prvi ugriz (Love at first bite). »Naša ekskluzivna Valentinova večerja je zasnovana tako, da slavi ljubezen in lepe stvari v življenju. Meni bo vaše brbončice popeljal na kulinarično popotovanje. To bo nepozabna noč ljubezni in kulinaričnih užitkov,« je povedal glavni kuhar.

Ljubezen pa ni zgolj pojem valentinovega; je del našega vsakdanjega življenja. Zakaj bi jo slavili le en dan v letu? Priložnost za popoln oddih na Dunaju nudijo vsi letni časi. Od občudovanja cvetočih parkov spomladi, do koncertov na prostem v poletnih dneh ter uživanja v barvitih odtenkih jeseni. Vsak dan je priložnost za izkazovanje ljubezni, izkoristimo jo v polnosti!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si