Vodič po Tednu mode v Kopenhagnu v partnerstvu z Zalandom

Danes se začenja Teden mode v Kopenhagnu, ki traja do 3. februarja in že tretje leto poteka v partnerstvu z Zalandom. Gre za še eno navdihujoče praznovanje bolj trajnostne mode, ki vam jo Teden mode v Kopenhagnu predstavlja tako virtualno kot tudi v živo.

Preberite, kaj so poudarki letošnjega dogajanja na tednu mode.

1. DIGITALNI PROSTOR ZALANDO GREENHOUSE

Digitalni prostor Zalando Greenhouse je virtualni razstavni prostor, ki vse modne navdušence popelje v zakulisje modnega dogajanja. V Zalando Greenhouse bodo svojo kolekcijo, svojo zgodbo in strast do trajnosti predstavili tudi finalisti Zalandovega natečaja za trajnostni razvojZalando Sustainability Award. To so Fassbender, ISO.POETISM BY TOBIAS BIRK NIELSEN in Tomorrow Denim.

Z namenom, da bi obiskovalce dodatno navdihnili in jim pomagali vsakodnevno razmišljati bolj trajnostno, bosta v digitalnem prostoru Zalando Greenhouse potekali tudi dve delavnici s priznanimi gosti s sveta modne industrije: Care & Repair in Styling Your Staples. Gostje bodo oblikovalec in lanski zmagovalec Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj Nikolaj Storm, danska vplivnica in zagovornica trajnosti Emilie Lilja in Mona M. Ali urednica raznolikosti in vključenosti (D&I) pri Saker Stil in Vogue Scandinavia. 

Kdaj:

  • Care & Repair: sreda, 2. 2., ob 10.00
  • Styling Your Staples: četrtek, 3. 2., ob 10.00

Kje:

www.zalandogreenhouse.com

2. MODNE REVIJE FINALISTOV ZALANDO SUSTAINABILITY AWARD

Lokacija modnih revij finalistov je Nikolaj Kunsthal v centru Kopenhagna. Na Zalando Greenhouse pa si jih bodo lahko preko spleta ogledali vsi modni navdušenci.

Kdaj:

3. PANEL NA TEMO SPOPADANJA S KROŽNOSTJO

To sezono bo na panelnem pogovoru Tedna mode v Kopenhagnu potekala razprava o krožnosti – kakšno vlogo lahko igra krožnost pri reševanju trajnostnih izzivov modne industrije. Pogovor bo vodila Sandra Gonza (vodja programa Impact pri Global Fashion Agenda). Pridružili pa se ji bodo voditelji Emily Chan (urednica trajnostnega razvoja pri Vogueu), Lauren Bartley (Head of Responsibility pri GANNI) in Laura Coppen (vodja krožnosti pri Zalandu).

Kdaj in kje:

Torek, 1. 2., na www.zalandogreenhouse.com

4. NIKOLAJ STORM – KOLEKCIJA POMLAD/POLETJE 22 NA ZALANDO

Od ponedeljka, 31. 1., bo na Zalandu na voljo kolekcija pomlad/poletje 22 lanskega zmagovalca Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj – Nikolaja Storma. Po besedah žirije zmagovalno kolekcijo od konkurence ločijo uporabljeni trajnostni materiali ter svež, sodoben pristop k raznoliki modi, ki se ne ločuje glede na spol. Kolekcija kaže, da so lahko tudi bolj trajnostna oblačila drzna, barvita in polna zabave!

Kdaj in kje:

Od ponedeljka, 31. 1., na www.zalando.com/campaigns/cphfw

5. VISIT THE ZALANDO CITY HUBS AROUND COPENHAGEN

Od torka, 1. 2., do četrtka, 3. 2., Zalando vabi vse ljubitelje mode, da doživijo teden mode v svoji soseski, z obiskom enega od treh mestnih središč (City Hubs) v okolici Københavna. Tam lahko obiskovalci med drugim izvejo več o nagradah Zalando Sustainability Awards in finalistih letošnje sezone, vstopijo v digitalni Greenhouse in si s pomočjo tehnologije VR ogledajo vse načrtovano dogajanje v živo.

Kdaj:

Od torka, 1. 2., do četrtka, 3. 2.

Kje:

  • Rådhuspladsen (Indre by)
  • Halmtovet (Vesterbro)
  • Sankt Hans Torv (Nørrebro)

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si