Xiaomi je predstavil serijo Redmi Note 11 in MIUI 13

Vodilno tehnološko podjetje Xiaomi je predstavilo čisto novo serijo mobilnih telefonov Redmi Note 11. Nova serija prinaša velike tehnične izboljšave, ki jih najdemo v telefonih najvišjega ranga, ter s tem dviga standarde na novo raven. Redmi Note družina se je tako povečala s štirimi povsem novimi napravami: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S in Redmi Note 11.

Xiaomi pa vam predstavlja tudi najnovejši operacijski sistem MIUI 13, ki prinaša še bolj tekočo uporabo in pametno ravnosvesje, ki bo uporabnika ponesla na višjo raven.

Nova serija Redmi Note 11

Nova serija Redmi Note 11 prinaša še močnejše strojne specifikacije in funkcije, saj se ponaša z nadgradnjo sistema kamer, hitrejšim polnjenjem baterije in zmogljivejšim zaslonom in SoC, zaradi česar je zmogljiv pametni telefon dostopnejši kot kadarkoli prej. Xiaomi je tako bogato družino Redmi Note obogatil s štirimi povsem novimi napravami: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S in Redmi Note 11. Hkrati pa je najavil tudi povsem novo serijo Xiaomijevih pametnih čistilcev zraka 4.

Najzmogljivejša kamera zagotavlja izjemne fotografije

Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro in Redmi Note 11S so opremljeni z glavnim tipalom za fotoaparat z ločljivostjo kar 108 MP, ki vam omogočajo, da ujamete in delite pomembne trenutke svojega življenja v visoki ločljivosti in izjemnih podrobnostih. Glavna kamera z uporabo Samsungovega HM2 1/1,52″ tipala, izkorišča tehnologijo zbiranja slikovnih pik 9 v 1 in dvojni naravni ISO za zagotavljanje neverjetnih fotografij z večjim dinamičnim razponom ter barvno zmogljivostjo, ki tudi v šibki svetlobi daje osupljive rezultate. Ultra širokokotna kamera z ločljivostjo 8 MP razširi vašo perspektivo s 118-stopinjskim kotom gledanja, makro kamera z ločljivostjo 2 MP pa zajame fine podrobnosti od blizu. Poleg tega globinska kamera z ločljivostjo 2 MP omogoča ustvarjanje naravnega bokeh učinka, prijetnega estetskega videza neizostrene zameglitve za vaše portretne posnetke. Sprednji del ima kamero ločljivosti 16 MP, ki lahko posname jasne selfije naravnega videza.

Zaslon FHD+ AMOLED DotDisplay s 120Hz osveževanjem & trendovskim ohišjem  

Nova serija, ki se ponaša z visoko hitrostjo osveževanja do 120 Hz in hitrostjo vzorčenja na dotik do 360 Hz, izboljša vašo izkušnjo zaslona z bolj gladkimi animacijami in prehodi brez zamika, hkrati pa beleži natančnejše dotike prstov. Serija je opremljena z zaslonom FHD+ AMOLED DotDisplay z velikostjo diagonale 16,94 cm in 16,33 cm ter široko barvno paleto DCI-P3, ki zagotavlja živahnejše barve in podrobnosti, hkrati pa dosega kar 1200 nitov, kar pomeni jasnost zaslona tudi pri močni dnevni svetlobi. 

Čudovit zaslon je zapakiran v trendovski dizajn ohišja z ravnimi robovi. Poleg tega serija Redmi Note 11 z dvojnimi super linearnimi zvočniki na vrhu in na dnu telefona, s potopnim stereo zvokom ponuja popolno zabavo ob igranju iger ali gledanju videoposnetkov.

Hitro in zmogljivo delovanje pri vseh pisavah

Redmi Note 11 Pro 5G poganja napredni osemjedrni procesor Snapdragon® 695, ki povečuje njegovo zmogljivost. Ta nabor čipov ponuja povezljivost 5G in vrhunsko zmogljivost, zahvaljujoč vodilni 6nm tehnologiji in hitrosti procesorja do 2,2 GHz. Redmi Note 11 Pro in Redmi Note 11S sta kos izzivom z naprednim osemjedrnim procesorjem MediaTek Helio G96 in do 8 GB RAM-a. Redmi Note 11 je opremljen s procesorjem Snapdragon® 680, zgrajenim po vodilnem 6nm procesu, ki zagotavlja vrhunsko zmogljivost ob varčevanju z energijo. Poleg tega so vse štiri naprave opremljene z izjemno zmogljivo 5.000 mAh baterijo. Redmi Note 11 Pro 5G in Redmi Note 11 Pro s to zmogljivo baterijo s turbo hitrostjo polnjenja 67 W, potrebujeta le 15 minut, da napolnite 50 odstotkov baterije, medtem ko Redmi Note 11S in Redmi Note 11 s hitrostjo polnjenja 33 W, napravo do 100 odstotkov napolnita v približno eni uri.

Telefoni bodo na voljo za nakup prek uradnih Xiaomijevih prodajnih kanalov v februarju in marcu.

Dihajte čisto, dihajte zdravo: Xiaomi pametni čistilec zraka 4

Xiaomi je nadgradil svojo priznano serijo pametnih čistilcev zraka s tremi novimi različicami – Xiaomi pametni čistilci zraka 4 Pro, 4 in 4 Lite. Popolnoma nova serija Xiaomijevim oboževalcem prinaša bolj zdravo in čistejše notranje okolje z zmanjšano vsebnostjo alergenov skozi vse leto, z možnostmi za različne domače prostore in družinske potrebe.

Top različica, Xiaomijev pametni čistilec zraka 4 Pro, ima filtrirni sistem 3 v 1, ki združuje tehnologije elektrostatičnega naboja in mehanske filtracije, da ujame 99,97 % onesnaževalcev zraka velikosti 0,3 mikrona. Zaščitil vas bo pred prhljajem hišnih ljubljenčkov, bombažnimi vlakni in drugimi onesnaževalci.

Da bi zagotovili največjo učinkovitost filtracije, model Pro na novo integrira senzorje PM2,5 in PM10 za natančno zaznavanje vdihljivih delcev različnih velikosti. Dodan je ionizator za pomoč pri zajemanju plavajočih onesnaževalcev. Poleg tega različica Pro ponuja 500 m3/h PCADR in 185 m3/h FCADR, kar pomeni, da lahko vsakih 15 minut v celoti filtrira zrak dnevne sobe velikosti 40 kvadratnih metrov.

Poleg zmogljivega filtriranja Xiaomi pametni čistilec zraka 4 Pro prinaša tudi močno izboljšano uporabniško izkušnjo. Njegova elegantna oblika in tihi način delovanja ponoči poskrbita, da se popolnoma zlije v sodobne domove in življenje uporabnikov. Kristalno jasen zaslon na dotik OLED omogoča hiter ogled statistike kakovosti zraka (AQI), temperature in vlažnosti ter hitre prilagoditve v samo nekaj dotikih. Uporabniki lahko napravo tudi daljinsko upravljajo s pomočjo Xiaomijeve aplikacije, brez težav načrtujejo čiščenje, nastavijo avtomatizacijo z drugimi IoT napravami, si ogledajo stanje uporabe filtra in drugo. Glasovni ukazi so podprti tudi z Google Assistant in Amazon Alexa.

Xiaomi predstavlja MIUI 13

Najnovejši operacijski sistem prinaša tekoče shranjevanje, razpršen spomin, usmerjene algoritme in pametno ravnovesje, ki uporabniško izkušnjo ponesejo na višjo raven. Poleg tega prinaša še vrsto drugih uporabnih funkcij, kot so stranska vrstica in miniaturne programe.

Dvig osnovne izkušnje na novo raven

MIUI 13 prinaša tekoče shranjevanje (Liquid Storage), ki pomeni nov sistemski način shranjevanja datotek v napravah. Na tradicionalnih napravah, ko nenehno vnašamo in prepisujemo podatke v svojih napravah, postane pomnilnik naprave sčasoma razdrobljen. Po samo 36 mesecih to upočasni hitrost branja in pisanja za kar 50 odstotkov. To vpliva tudi na hitrost vašega dostopanja do aplikacij in kako hitro lahko te aplikacije dostopajo do svojih virov – kar upočasni celoten proces. Tekoče shranjevanje na MIUI 13 zmanjša razdrobljenost in aktivno upravlja shranjene podatke ter izboljša učinkovitost branja in pisanja za do 60 odstotkov. Dolgoročno se hitrost branja in zapisovanja nekaterih drugih operacijskih sistemov Android po 36 mesecih zmanjša za kar 50 odstotkov, medtem ko MIUI 13 obdrži do 95 odstotkov, kar uporabnikom omogoča daljšo “novo” izkušnjo in podaljša življenjsko dobo naprave.

Za dodatno povečanje zmogljivosti poskrbi MIUI 13 razpršen spomin (Atomized Memory), prefinjena metoda upravljanja pomnilnika, ki učinkovitost RAM-a ponese na novo raven. Ta funkcija analizira, kako aplikacije uporabljajo pomnilnik, in razdeli posamezne procese uporabe RAM-a na pomembna in nepomembna opravila. Nato zapre vsa nepomembna opravila in aplikacijam omogoči uporabo pomnilnika samo za tisto, kar je v danem trenutku pomembno, kar vam omogoča, da zaženete več aplikacij, ne da bi pri tem žrtvovali zmogljivost.

MIUI 13 ima tudi usmerjene algoritme (Focused Algorithms), ki sistemske vire dinamično dodeljujejo na podlagi scenarijev uporabe, zaradi česar je MIUI bolj tekoč in odziven. Brez usmerjenih algoritmov procesorji pametnih telefonov razmeroma enakomerno porazdelijo vire v vse vaše aplikacije. Usmerjeni algoritem daje prednost aktivni aplikaciji pred vsemi drugimi. CPU se lahko na ta način osredotoči na pomembne naloge, kar omogoča večje hitrosti in boljšo zmogljivost, kjer in kadar jo potrebujete.

Pametno ravnovesje (Smart Balance) je še ena zmogljiva nadgradnja izkušnje v MIUI 13. Zasnovan je tako, da samodejno najde ravnovesje med zmogljivostjo in porabo energije, tako da lahko dobite moč in hitrost, ki ju potrebujete pri opravilu. S tem je mogoče celotno življenjsko dobo baterije v MIUI 13 podaljšati za do 10 odstotkov.

Povsem nove funkcije za izboljšanje učinkovitosti in prilagoditev izkušnje

Poleg osnovnih izboljšav, MIUI 13 uvaja tudi izvrstne nove funkcije, ki vam omogočajo prilagajanje in personalizacijo vaše izkušnje.

S popolnoma novimi miniaturnimi programi (widgets), lahko uporabniki prilagodijo svoje pametne telefone s priročnimi moduli in obvestili v App Vaultu ali na začetnem zaslonu. Z njimi je enostavno biti na tekočem z obvestili, seznami opravil, vremenom in drugim. MIUI 13 podpira miniaturne programe različnih velikosti. Z različnimi možnostmi lahko uporabniki namestijo pomembnejše informacije v eno samo malo aplikacijo in jo postavijo tam, kjer se prej morda niso prilegale.

Stranska vrstica (Sidebar) je še eno učinkovito orodje vmesnika MIUI 13, ki vam omogoča dostop do vaših najljubših aplikacij v plavajočih oknih z enim potegom – ne da bi zapustili trenutno aplikacijo. To je kot nalašč za privržence večopravilnosti, ki želijo enostavnejši način za pridobivanje več aplikacij hkrati ali hitro preklapljanje med njimi. Uporabniki lahko tudi prilagodijo funkcijo z do 10 aplikacijami v stranski vrstici.

Naslednji modeli bodo na voljo s prvim valom MIUI 13 v prvem četrtletju 2022. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si