Z novimi okusi Don Don krofov bo letošnji pust sladek kot še nikoli

Skupina Don Don je v letu 2023 dosegla izjemne dosežke in vpeljala inovativne izdelke na trge po vsej regiji. V svoji avtomatizirani proizvodni enoti so v Kranju proizvedli več kot 50 milijonov krofov, pri čemer je več kot polovico teh prodal v tujino. 

V preteklem letu je Don Don uspešno lansiral dva nova in inovativna okusa krofov: Trojni čoko, s temnim testom, čokoladnim prelivom, koščki čokolade in čoko-lešnikovim polnilom ter krof Čoko-borovnica, oblit s čokoladnim prelivom, posipan z vijoličnimi mrvicami in polnjen z borovničevo marmelado. Prvi odzivi iz trga so izjemno pozitivni, zato pričakujejo, da bosta oba postala del redne ponudbe. GRAZIA je navdušena!

Krofe Don Don je mogoče najti pri vseh večjih trgovcih v Sloveniji (Mercator, Lidl, Tuš, Hofer, Eurospin, Spar). Družba je prisotna tudi v šolah, gostinskih objektih in manjših trgovinah ter na bencinskih servisih Petrol, MOL in Ina. Skupina Don Don izvaža svoje krofe na deset tujih trgov, med njimi Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Črno Goro, Makedonijo, Bolgarijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško ter na Češko.

Zavezanost inovacijam in kakovosti

Skupina Don Don se ponosom zavezuje k inovacijam kot ključnemu dejavniku svoje poslovne uspešnosti. Krof Trojni čoko je v manj kot enem letu dosegel izjemne prodajne uspehe v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. Novi krof Čoko-borovnica je prejel prestižno Zlato priznanje za odličen pekovski izdelek leta 2024, ki ga podeljuje GZS ZKŽP. Skupno so za različne krofe prejeli 3 zlata odličja za leto 2024, kar jasno kaže na visoko kakovost njihovih izdelkov. Krof Marmelada sladkor je prejel to prestižno priznanje že peto leto zapored, medtem ko je krof Borovnica, s sladkornim posipom in polnilom iz borovnic, prvič osvojil to nagrado, ki jo potrjuje zahtevna ocenjevalna komisija pekovske sekcije ZKŽP, na Gospodarski zbornici Slovenije.

Za vse pekovske izdelke, ki jih proizvajajo v Sloveniji, so prejeli skupno 41 zlatih, kar še dodatno potrjuje njihovo zavezanost k visoki kakovosti izdelkov. Nagrado za Odlični pekovski izdelek 2024 je poleg omenjenih krofov, prejelo kar 38 različnih vrst kruha. V letu 2023 je skupina Don Don predstavila več kot 50 inovativnih izdelkov v različnih kategorijah izdelkov.

V preteklem tednu so prejeli posebno nagrado za Inovacijo leta 2024 – posebno nagrado za inovativnost pri izboljševanju sestave živil za Proteinski kruh brez kvasa. Njegova posebnost, poleg izjemne hranilne sestave, je v tem, da so skupaj z razvojnimi partnerji posebej za ta kruh, razvili posebno brezkvasno vzhajalno sredstvo, ki nima večjega vpliva na vrednost soli pri končnem izdelku. Kot tak predstavlja inovacijo na trgu, saj je prvi brezkvasni kruh na trgu, kjer vrednost soli ne presega 1,0 g soli na 100 g živila.

Posebej so ponosni tudi na jubilejno nagrado za Pirin polnozrnati kruh, ki ohranja svojo vodilno pozicijo na trgu že več kot 10 let.

»Skupina Don Don gradi svoj uspeh na temelju inovacij. V letu 2023 smo vnovič dokazali predanost ustvarjanju inovativnih rešitev in razvoju novih izdelkov. Zvesti ostajamo tudi našim osnovnim načelom in vrednotam, ki vključujejo  najvišjo kakovost izdelkov. S ponosom spremljamo pozitiven odziv strokovnih organizacij in trga na naše najnovejše izdelke« je povedal Boris Viktorovski, direktor družbe Don Don d.o.o..

Skupina Don Don je vodilna pekovska družba v regiji, saj je v letu 2023 ustvarila 200 milijonov EUR prometa in proizvedla preko 150 tisoč ton kruha ter pekovskih izdelkov. Skupina ima 21 proizvodnih enot v štirih državah (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora) ter zaposluje več kot 2.500 ljudi. »Don Don bo še naprej sledil svoji zavezanosti inovativnosti, visoki kakovosti ter si prizadeval, da bi izpolnili pričakovanja naših strank,« je za konec sklenil direktor družbe.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si