Zakaj so mineralni UV-filtri čarovnija za našo kožo?

Foto: IG @hazelgraye

 

Prvi poletni sončni žarki prikličejo nasmeh na obraz, toda UV-žarki so lahko tudi škodljivi, še posebej za otroško kožo in občutljivo kožo obraza. Nova izdelka NIVEA SUN Mineral za zaščito pred soncem delujeta na koži kot majhna zrcala in odbijata škodljive UV-žarke s 100-odstotno mineralnimi UV-filtri. Formuli z ekološko alojo ne puščata mastnih sledi in spoštujeta oceane, saj ne vsebujeta oksibenzona in oktinoksata.

 

Visoka zaščita za vse starosti

Kadar koli ste zunaj na soncu, je zelo pomembno, da uporabite izdelek za zaščito pred soncem. Na najbolj izpostavljenih mestih, kot je še posebej obraz, in v vseh letnih časih. Koža na predelu obraza in pri otrocih je namreč tanjša in bolj izpostavljena poškodbam. Zato potrebuje posebno zaščito pred UV-sevanjem. Toda niti otroci niti odrasli na koži nočejo debelega, belega sloja izdelka za zaščito pred soncem. To je pogosto prva stvar, na katero pomislimo v zvezi z mineralnimi UV-filtri. Nova izdelka za zaščito pred soncem NIVEA SUN Mineral sta idealna za vsakodnevno uporabo, ne mašita por in imata mat učinek. Vodoodporna formula z antioksidanti učinkovito ščiti kožo pred poškodbami in prezgodnjim staranjem. Visok zaščitni faktor 50+ poskrbi za zanesljivo zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov, kjerkoli se nahajate.

 

Čarovnija mineralnih UV-filtrov: delujejo kot majhna ogledala

Formula izdelkov NIVEA SUN Mineral vsebuje 100-odstotno mineralne UV-filtre, ki zagotavljajo zanesljivo UVA- in UVB-zaščito. »Izdelka za zaščito pred soncem z mineralnimi UV-filtri ustvarita zaščitni sloj na površini kože, da odbijata sončne žarke stran od kože. Lahko bi rekli, da na koži delujeta kot majhna zrcala,« razlaga dr. Tamara Steinhauer z oddelka za raziskave in razvoj pri podjetju Beiersdorf AG. »Nova formula, ki vsebuje 35 odstotkov manj sestavin*, je tudi veganska, saj ne vsebuje živalskih sestavin ali sestavin živalskega izvora, in je brez dišav,« še dodaja dr. Steinhauerjeva. Formuli z ekološko alojo spoštujeta oceane: izdelka za zaščito pred soncem NIVEA SUN Mineral ne vsebujeta oksibenzona in oktinoksata – UV-filtrov, ki naj bi škodila koralam in ju zato prepoveduje havajski zakon o zaščiti koralnih grebenov. Izdelka poleg tega ne vsebujejo oktokrilena in mikroplastike.

 

Igra na soncu brez opeklin

Zaščita pred soncem za otroke predstavlja poseben izziv, saj so otroci nenehno v gibanju in se škropijo v vodi, nanos kreme pa se jim ne zdi ravno zabaven. Zaradi zelo visokega ZF 50+, takojšnje zaščite in ekstra vodoodporne formule je izdelek za zaščito pred soncem NIVEA SUN Mineral za otroke idealen za igrive malčke. Otroci ga bodo z veseljem uporabljali, saj daje občutek gladke kože. Posebej je zasnovan za občutljivo otroško kožo in ne vsebuje dišav, dober odziv kože na izdelek pa so potrdili pediatri.

NIVEA pri svoji novi liniji ni pozabila niti na odrasle. Krema za zaščito obraza NIVEA SUN Mineral z ZF 50 je s svojo visoko zaščito posebej prilagojena potrebam obraza. Ščiti pred prezgodnjim staranjem kože in je posebej ustvarjena za občutljivo kožo obraza. Formula z antioksidanti in ekološko alojo ščiti kožo pred poškodbami in prezgodnjim staranjem. Formula je vodoodporna, ne maši por in ima mat učinek, tako da se koža obraza ne sveti.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Ne glede na to, ali dan preživljate na plaži, igrišču ali na sprehodu po mestu, bo z izdelkoma NIVEA SUN Mineral za zaščito pred soncem vaša in otrokova koža zanesljivo zaščitena.

Nova izdelka NIVEA SUN Mineral so na voljo od junija 2021.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si