Zara v znamenju pik

Ob pogledu na novo kolekcijo Zare nam v oči takoj pade brezčasen vzorec – vzorec modnih pik. Ta je postal popularen že v 19. stoletju skozi polko, ples, ki je takrat obnorel Evropo. Še danes je tako izraz za pikčast vzorec v angleščini ravno ‘polka dot’. Navdušenje nad pikami je v letu 1940 opisal tudi Frank Sinatra v pesmi Polka Dots and Moonbeams, še istega leta pa je vzorec v svojo prvo kolekcijo umestil slavni oblikovalec Christian Dior – nikjer drugje kot v brezčasnem Parizu.

V tem modnem vzorcu se je v 50. letih pojavljala tudi Marilyn Monroe, še bolj popularen pa je vzorec postal leta 1960, ko je Brian Hyland izdal popularno pesem “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini.”  Kasneje so pikčasta oblačila nosili mnoge ikone, med njimi tudi pevec Prince na koncertu v Philadelphii leta 1988, princesa Diana leta 1991, leto prej pa jih je v življenje obudila Julia Roberts v filmu Čedno dekle. Ne smemo pozabiti omeniti tudi tega, da je leta 2013 Kate Middleton po rojstvu princa Georgea porodnišnico zapustila ravno v modri pikčasti obleki.

Vzorec modnih pik tako nikoli sploh ni šel iz mode, temveč je skozi leta postal prava klasika. Komaj smo čakali, da popularen vzorec zopet najde pot na police naših najljubših trgovin – in tokrat jo je v veliki meri!

V spodnji galeriji vam GRAZIA predstavlja njene najljubše modne kose z vzorcem pik iz nove Zarine kolekcije:

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si