Ženske so del prihodnosti v digitalnem svetu

Huawei želi mlade ženske opolnomočiti z veščinami in spretnostnimi, ki jih bodo potrebovale za prevzem vodilnih vlog v digitalni prihodnosti. Trenutno je razkorak med spoloma v industriji še vedno velik. Med 25. in 30. junijem 2023 bo v mestu Valencia v Španiji potekala že četrta Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi (ang. Summer School for Female Leadership in the Digital Age). Prijave za sodelovanje so mogoče do 15. 3. 2023.

Šola ponuja zelo raznolik program in nepozaben teden obarvan s tematskimi in kulturnimi dogodki. V sklopu šole se bodo udeleženke srečale s temami, povezanimi s tehnologijami IKT, politiko in ekonomijo. Pobliže se bodo spoznale s kodiranjem in kibernetsko varnostjo, trajnostjo in osebnim dobrim počutjem.

Vsem sodelujočim bodo v celoti kriti stroški, kar vključuje prevoz v in iz Španije, vse obroke, program in dnevne izlete. Na letošnji Poletni šoli v Španiji bo lahko sodelovalo 29 žensk – po ena iz vsake države članice EU ter po ena predstavnica z Zahodnega Balkana 6 in Ukrajine.

Prijave za sodelovanje na poletni šoli so odprte do 15. marca 2023 na spletni strani www.europeanleadershipacademy.eu/female-leadership ali tukaj. Več o Poletni šoli za ženske voditeljice v digitalni dobi lahko preberete na povezavi. Udeleženke bo izbrala ugledna žirija, sestavljena iz poslovnih direktorjev, oblikovalcev politik, profesorjev in zagovornikov enakosti.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si