Andreja Košir vztrajno in borbeno nad multiplo sklerozo!

Andreja Košir, znana iz oddaje Exatlon Slovenija, je izjemna oseba, polna življenjske energije in pozitivnosti. Z nami je delila svojo zgodbo, ki jo odlikuje vztrajnost in borbenost v soočanju z multiplo sklerozo. Čeprav ni tipična tekmovalka, ki bi se prijavila na resničnostni šov, je bilo njeno sodelovanje spontana odločitev, ki jo je pripeljala do nepozabne izkušnje. V oddaji je odkrila nov del sebe, se soočila z notranjim bojem zaradi bolezni in premagala različne telesne izzive. Pred oddajo je Andreja svojo diagnozo multiple skleroze držala bolj zase, vendar se je po koncu oddaje odločila deliti svojo zgodbo. GRAZIA pa jo danes deli z vami!

Pred štirimi leti se je življenje Andreje Košir postavilo na glavo, ko je izgubila vid na levo oko in ji je nevrolog postavil diagnozo multiple skleroze. Čeprav je bilo okrevanje po zdravljenju boleče in dolgotrajno, se je odločila, da ne bo žrtev bolezni. Kljub temu, da ni razkrila svoje diagnoze sotekmovalcem v oddaji Exatlon Slovenija, je postala navdih za mnoge, saj živi polno življenje brez oziranja na diagnozo, se bori in sprejema vse, kar ji prinaša prihodnost.

»Ne bi rekla, da me je multipla skleroza pri čem prav ustavila. Ne morem pa recimo delati hitrih, nepredvidljivih gibov z glavo. Delam več stvari, ki jih prej nisem. Hodim plezat, čeprav me je strah višine. Hodim v hribe, čeprav imam težave z vrtoglavico, spominom, ne vidim na eno oko. A ravno to me naredi močnejšo, ker se na vse podvige odpravim sama in je za to potrebna zbranost (ker vem, da zraven mene ne bo nikogar, na kogar se lahko zanesem). Tako je občutek uspeha še toliko večji,« je o svoji bolezni povedala Andreja.

Borbena športnica seveda redno skrbi za svoje zdravje – jemlje biološka zdravila in spremlja srčni utrip in kisik v krvi, s pomočjo ure Huawei Watch GT 4. Navdušena pa je tudi nad luninim ciklom in funkcijo opazovanja vzhoda in zahoda lune. Poleg tega lahko natančno spremlja svoj srčni utrip, menstrualni cikel, navigacijo, dnevne aktivnosti, vreme ter opazuje zračni tlak, kompas in višinske razlike. Andreja je navdušena nad baterijo – izpostavila jo je tudi že nižjim temperaturam, Huawei Watch GT 4 je preživela vse! Ima tudi možnost sledenja svojemu spancu in dihanju med spanjem, kar tudi Andreja zelo rada spremlja. Otroka pa s svojo uro razveseljuje s funkcijami svetilke in glasbe, ki jih z veseljem izkoristita.

Po Exatlonu je Koširjeva dobila kar nekaj medijske pozornosti in z njo pozitiven vpliv na ljudi, ki jo vidijo kot navdih in vir motivacije. Mi je v veliko čast, vendar se vseeno tega, da sem nekomu lahko opora, nekako resnično ne zavedam. Za konec je Andreja povedala svoje cilje za prihodnost: »Da smo srečni, da stremimo k sreči in delamo stvari, ki nas osrečujejo.«

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si