Čarobni advent v Opatiji zimo spremeni v pravljično slikanico

Najlepši advent ob morju so uvrstili med najboljše praznične dogodke v Evropi, zaradi svoje čarobnosti pa je osvojil več sto tisoč src. Romantična Opatija je to zimo nepogrešljiva destinacija.

Zima v Opatiji ustvarja najlepše podobe in najbolj očarljiva doživetja. Ko se snežinke spustijo do morskih valov, več sto tisoč lučk osvetli mestne ulice in zgodovinske parke s čarobnim sijajem, ko praznične specialitete, mikavne slaščice, kuhano vino in čaj ogrejejo telo, živa glasba in druženje z vam ljubimi ljudmi pa vam napolni srce, je to znamenje, da ste se znašli na najbolj čarobnem kraju na svetu in postali del Najlepšega adventa ob morju v Opatiji.

Opatija je že skoraj dve stoletji eno izmed priljubljenih evropskih letovišč, decembra in januarja pa se spremeni v razkošno praznično slikanico, polno nepozabnih doživetij. Njena brezčasna lepota prav v zimskih mesecih pride še posebej do izraza. Orjaški hrestači na »straži« v rdečih opravah, drsališče, ki je le nekaj korakov stran od morja, številne razstave, glasbeni in odrski nastopi, zvok božičnih pesmi, ki obiskovalce spremlja ob romantičnih sprehodih med prečudovitimi svetlobnimi okraski in osvetljenimi stoletnimi cipresami: vse to je del edinstvenega vzdušja, zaradi katerega je advent v Opatiji ena izmed zimskih destinacij, ki jih morate obiskati.

Praznično čarovnijo lahko začutite na vsakem kotičku mesta, priložnostni programi pa so na sporedu od 25. novembra 2022 do 8. januarja 2023 na številnih lokacijah: mestni tržnici kot tradicionalnem zbirališču lokalnega prebivalstva, slikovitem ribiškem kraju Volosko, ki slovi po vrhunskih restavracijah, odprti sceni Poletnega odra, ki se spremeni v drsališče, znamenitem obalnem sprehajališču Lungomare … Središče celotnega dogajanja je v prečudovito urejenem parku pred Umetniškim paviljonom Juraj Šporer, kjer so večeri izpolnjeni z živo glasbo, dobro družbo in izjemno gostinsko ponudbo.

Advent v Opatiji je že osvojil srca več sto tisoč obiskovalcev, a tudi prestižna priznanja – uvrstili so ga med najboljše adventne programe v Evropi, medtem ko so Opatijo razglasili za eno izmed najlepše urejenih adventnih destinacij. Nova pravljična dogodivščina se začenja kmalu … Vabimo vas, da tudi vi postanete del opatijske adventne pravljice!

Za več informacij obiščite spletno stran.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si