Ideja za noro dobro poletno osvežitev

V poletnih mesecih, sploh pa v vročih dnevih, se nič ne prileže bolj kot dobra in hladna osvežitev.

GRAZIA nasvet: ananasove lučke z jogurtom!

Ne le, da so doma pripravljene lučke bolj zdrave, tudi njihova priprava je zelo preprosta in zabavna. Do njih vas ločijo zgolj štiri sestavine:

– 250 g svežega ananasa

– 1 breskev

– 150 g čvrstega jogurta (3,5% maščobe +) ali grškega jogurta

– 50 g sladkorja

Postopek:

1 Ananas olupimo, izrežemo sredico in narežemo na kocke. Breskev razpolovimo, odstranimo koščico in narežemo na četrtine. V kozici zmešamo ananas, breskev in 40g sladkorja.

2 Kozico pristavimo na srednje močan ogenj in zavremo. Zmanjšamo ogenj in kuhamo 10 – 15 minut, oziroma dokler se sadje ne zmehča in postane zmes podobna marmeladi. Odstavimo z ognja in ohladimo na sobno temperaturo.

3 Jogurt zmešamo s preostalim sladkorjem in shranimo v hladilnik do nadaljne uporabe. S pomočjo paličnega mešalnika sadje na grobo pretlačimo. Napolnimo model za lučke. Pričnemo z eno žlico jogurta in nato žlico pretlačenega sadja. Tako nadaljujemo dokler model ni popolnoma poln. Model na rahlo potolčemo ob pult, da se znebimo zračnih mehurčkov.

4 V napolnjen model vstavimo lesene palčke za lučke in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 8 ur ali več. Popolnoma zamrznjene lučke najlažje odstranimo tako, da model na hitro postavimo pod tekočo mlačno vodo, pri tem pa pazimo, da voda ne pride v stik z zamrznjeno maso.

Voila. Pa dober tek!

Recept in fotografije: Jernej Kitchen

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si