Je to najbolj vznemirljiva serija ta hip?

OPERACIJA BUFFALO

Operacija Buffalo je popolnoma nova serija, ki bo premierno predvajana v četrtek, 17. junija, ob 21. uri na kanalu Epic Drama. Ustvarila jo je produkcijska hiša Porchlight Films, znana po ustvarjanju vrhunskih produkcij, kot je zelo dobro sprejeti film Živalsko kraljestvo. Pisatelj Peter Duncan je najbolj znan po svojih scenarijih in produkcijah v priljubljeni seriji Rake, producentka Tanya Phegan pa je ustvarjala filme, kot so Zapiski o škandalu, Zadnji škotski kralj in Ne zapusti me nikdar.

 

Serija v šestih epizodah se odvija leta 1956 v vojaški bazi na oddaljeni Maralingi, v osrčju južne Avstralije. Tu so Britanci izvajali poskuse z jedrskimi bombami ter pripadnost in izdajo ljudi zoperstavili drugo proti drugemu. Major Leo Carmichael (Ewen Leslie) je visoko odlikovan vojaški inženirec, zadolžen za načrtovanje in nadzor atomskih poskusnih stolpov v Maralingi. Leo je odgovoren le svojemu poveljniku generalu Crankfordu (James Cromwell), ki ga vsi poznajo pod vzdevkom Cranky, ki ni dorasel svoji nalogi, odgovoren pa je tudi za vsakodnevno vodenje in logistiko taborišča Maralinga, kar mu daje neomejen vpliv in moč. Leo, ki mu pomagajo taboriščni voznik Baxter (Harry Greenwood) in zanesljivi vojaki Murphy (Alexander Bertrand), Jones (Benedict Wall) ter Hilly (Sam Parsonson), gasi pregovorne požare na vsakem centimetru področja Maralinge.

Prva epizoda gledalca popelje naravnost v središče dogajanja, ko se major Leo Carmichael zbudi ob novici, da je prostitutka, s katero je priletel v taborišče Maralinga, Carmen (Lucy Rawley), izginila in je nihče ne najde. Leo je naročil ostalim prostitutkam, Molly (Bojana Novaković), Yvonne (Lucy Velik) in Lidiji (Christina Sankira), da ostanejo v njegovi sobi pod nadzorom vojaka Jonesa.

Premiera serije Operacija Buffalo bo na programu Epic Drama v četrtek, 17. junija, ob 21. uri.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si