Sony predstavlja novo ponudbo televizorjev BRAVIA XR

Podjetje Sony je najavilo nove serije televizorjev BRAVIA XR, vključno s serijami MASTER Z9K 8K in X95K 4K Mini LED, MASTER A95K, MASTER A90K in A80K 4K OLED ter X90K 4K LED.

Pri serijah Z9K in X95K, ki ju poganja kognitivni procesor XR™, je novost tehnologija XR Backlight Master Drive, ki natančno krmili najnovejšo generacijo osvetlitve ozadja Mini LED za izjemno svetlost. Uživajte v dinamičnem razponu, kot ga še ni bilo, v neverjetno svetlem prikazu luči in v neverjetno globokih črninah, pa tudi v čudovito naravnih srednjih tonih, kjer okrog svetlejših delov ne boste opazili skoraj nobenih odbleskov ali svetlobnih sijev. Kognitivni procesor XR™ poganja tudi novi OLED-panel modela A95K s tehnologijo XR Triluminos Max, ki prinaša našo najširšo barvno paleto ter reproducira čudovito naravne sence in odtenke. Z milijoni posameznih, samoosvetljenih slikovnih pik A95K prikazuje več barv kot kdaj koli, s čimer ustvarja popolnoma novo izkušnjo gledanja.

Ob gledanju filmov doživite tudi vrhunski zvok z izboljšano tehnologijo Acoustic Surface Audio+™ pri modelih OLED oziroma Acoustic Multi-Audio™ pri modelih LED. Z njuno pomočjo se položaj zvoka natančno ujema z dogajanjem na zaslonu, kar ustvarja zares vseobsežno izkušnjo slike in zvoka. Televizorji ob tem prinašajo tudi nove funkcije, ki omogočajo prilagoditev in izboljšavo domače zabave. Skupaj s ponudnikom Netflix so pripravili način Netflix Adaptive Calibrated Mode, ki samodejno prilagodi obdelavo slike glede na osvetlitev okolice. S tem lahko priljubljene filme in oddaje v vseh razmerah vidite tako, kot so si jih zamislili ustvarjalci. Dodatno bo novi način BRAVIA CORE Calibrated Mode samodejno prilagodil kakovost slike na zaslonu, da bo ta bližje videzu, ki ga je zasledoval ustvarjalec. Vsi televizorji BRAVIA XR 2022 bodo opremljeni z oznako ‘Popolni za PlayStation®5’, kar vključuje dve ekskluzivni funkciji PS5® – samodejno obdelavo odtenkov HDR in slikovni način samodejne izbire žanra.

Letos Sony predstavlja tudi novo razvito originalno kamero BRAVIA CAM, ki zazna, kje sedite, in glede na to ustrezno optimizira sliko in zvok. Vključuje tudi upravljanje s kretnjami, videoklepet ter mnoge druge nove zabavne funkcije, ki čakajo, da jih raziščete.

Z vse večjim povpraševanjem po še večjih TV-zaslonih se povečuje tudi poraba virov in električne energije. Toda Sony je zavezan trajnostnemu razvoju v celotnem ciklu izdelka – vse od njegovega snovanja do uporabe, ko gledalci uživajo v izkušnji slike in zvoka. Sonyjev globalni okoljski načrt »Road to Zero« predvideva vzpostavitev trajnostne družbe z doseganjem ničelnega okoljskega odtisa skozi celoten življenjski cikel izdelkov in poslovnih dejavnosti do leta 2050. Z mislijo na te cilje v televizorjih za leto 2022 uporabljajo visoko reciklirano plastiko SORPLAS™, ki so jo razvili v podjetju Sony. Z uporabo plastike SORPLAS so povečali uporabo recikliranih materialov brez sklepanja kompromisov pri oblikovanju in trpežnosti, hkrati pa zmanjšali skupno porabo nove plastike do 60 odstotkov, kar je približno enako, kot je materiala v 140 milijonih zgoščenk. Poleg tega lahko kamera BRAVIA CAM zazna, kdaj gledalci niso več pred televizorjem ter zatemni zaslon za varčevanje z energijo.

Glavne lastnosti televizorjev BRAVIA XR 2022:

– Kognitivni procesor XR™: Z njim doživite novo raven slike iz zvoka. Revolucionarni procesor v televizorjih reproducira vsebino tako, kot jo slišimo in vidimo ljudje, s čimer zagotavlja izkušnjo, ki je neverjetno podobna občutenju resničnega sveta. Slike navzkrižno analizira in očisti, še posebej okrog točke izostritve, in tako ustvari realistično globino, neverjeten kontrast ter čudovito živahne barve.

– Tehnologija XR Backlight Master Drive: Ta tehnologija, ki jo poganja kognitivni procesor XR™, uporablja Sonyjev algoritem za lokalno zatemnjevanje, s katerim izredno natančno in medsebojno neodvisno krmili na tisoče izjemno gosto postavljenih miniaturnih svetlobnih virov LED. Rezultat so neverjetna svetlost, navdušujoč dinamični razpon, globoka črnina in srednji odtenki čudovito naravnega videza.

– Tehnologija Acoustic Surface Audio+™/Acoustic Multi-Audio™: Poskrbi za resnično vseobsegajočo izkušnjo slike in zvoka, saj zagotavlja, da se zvok natančno ujema z dogajanjem na zaslonu.

– Tehnologija 360 Spatial Sound Personalizer: Ta v kombinaciji s televizorji BRAVIA XR prinaša popolno optimizirano izkušnjo prostorskega zvoka za ovratne zvočnike, kot je Sonyjev SRS-NS7, pa tudi v povezavi z izbranimi Sonyjevimi slušalkami – vse to z le minimalnim nastavljanjem. Namenske aplikacije celo prilagodijo kinematografsko zvočno polje osebnim lastnostim poslušalca, tako da analizirajo obliko njegovih ušes.

– Izboljšajte izkušnjo s Sonyjevimi izdelki za zvok: Sonyjevi novi televizorji BRAVIA XR se izvrstno ujemajo s Sonyjevimi izdelki za zvok, kot so sistem domačega kina HT-A9 ter zvočniška modula HT-A7000 in HT-A5000. Tehnologija 360 Spatial Sound Mapping je nov mejnik na področju prostorskega zvoka in najnovejša dopolnitev navedenih modelov. Z umeritvijo zvoka glede na prostor ustvari več optimalno razporejenih navideznih zvočnikov, ki zagotovijo širše in bogatejše kinematografsko zvočno polje. S funkcijo sinhronizacije Acoustic Center Sync televizorji BRAVIA XR prevzemajo vlogo sredinskega kanala ali zvočniškega modula v sistemu domačega kina in postavitve 360 Spatial Sound Mapping, kar omogoči, da se zvok popolnoma ujema z dogajanjem na zaslonu.

– BRAVIA CAM: Revolucionarna nova tehnologija za optimizacijo slike in zvoka poskrbi, da vedno uživate kot bi sedeli na najboljšem mestu v prostoru. Poleg tega omogoča tudi upravljanje s kretnjami, videoklepet in mnoge druge nove zabavne izkušnje.

– Tehnologija Ambient Optimization Pro: Televizorje BRAVIA XR lahko povežete s kamero BRAVIA CAM in uživate v gledanju televizije kot še nikoli doslej. Kamera zazna, kje v sobi se nahajate in koliko ste oddaljeni od televizorja. Temu ustrezno nato prilagodi nastavitve slike in zvoka.

– Google TV: Združuje več kot 700.000 filmov, oddaj, televizijskih oddajanj v živo in drugih vsebin iz aplikacij in naročnin ter vse skupaj poveže v popolno celoto. Z osebno prilagojenimi priporočili enostavno poiščite vsebine za gledanje. Z zaznamki označite oddaje in filme ter jih dodajte na seznam za kasnejše gledanje. Z Googlovim iskalnikom lahko vsebine na seznam za gledanje dodajate celo iz telefona ali prenosnega računalnika.

– Vrhunski daljinski upravljalnik: Odlikujeta ga enostavna uporaba ter prečiščena oblika s poenostavljenimi gumbi in osvetlitvijo. Tako lahko gumbe jasno vidite celo v temi. Nikoli več ne izgubite daljinskega upravljalnika med blazinami. S funkcijo iskanja lahko uporabniki televizorju s preprostim glasovnim ukazom sporočijo, naj televizor najde daljinski upravljalnik in ta bo zazvonil.

– BRAVIA CORE: To je prednaložena storitev za gledanje filmov, ki z nakupom televizorja BRAVIA XR prinaša možnost brezplačnega ogleda do 10 filmov in do 24 mesecev neomejenega pretočnega predvajanja. S tehnologijami BRAVIA XR, Pure Stream™ in IMAX® Enhanced so vsebine polne osupljivih podrobnosti, združenih z izjemno kakovostjo zvoka. V načinu BRAVIA CORE Calibrated Mode filmi samodejno optimalno prilagodijo nastavitve slike za resnično izjemno izkušnjo gledanja v domačem okolju.

– Način Netflix Adaptive Calibrated Mode: Nov način prikaza, ki izkorišča senzor ambientalne svetlobe v televizorjih Sony BRAVIA XR in poskrbi, da je v vseh svetlobnih razmerah slika prikazana tako, kot si jo je zamislil ustvarjalec. Sony je pri razvoju te funkcije tesno sodeloval z Netflixom. Zdaj lahko uživate v Netflixovih vsebinah z natančnimi barvami in kontrastom ter pravim gibanjem, ne glede na to, ali vsebine gledate v temnem ali dobro osvetljenem prostoru.

– Popoln za PlayStation®5: Povežite televizor BRAVIA XR TV z igralno konzolo PlayStation®5 in si zagotovite fantastično izkušnjo igranja. Televizorji samodejno prilagodijo in optimizirajo sliko z najboljšimi nastavitvami za igralno konzolo PlayStation®5 – ne glede na to, ali jo uporabljate za igranje iger ali gledanje filmov. Z vseobsežno sliko in zvokom se boste počutili, kot da ste sredi dogajanja. Ob tem velja omeniti še predvajanje v ločljivosti 4K s 120 sličicami na sekundo, kot ga določa standard HDMI 2.1, kar pomeni, da naši televizorji zagotavljajo gladko gibanje slike za tekoč potek igre.

– Zavezani trajnosti: Sony je zavezan trajnostnemu razvoju v celotnem ciklu izdelka. Izbrani letošnji modeli uporabljajo plastiko SORPLAS™, ki so jo razvili v podjetju Sony. To je 99-odstotno recikliran plastični material, ki je do 60 odstotkov zmanjšal uporabo nove plastike.Zmanjšali so tudi velikost embalaže televizorjev za približno 15 odstotkov ter močno zmanjšali porabo črnila (za približno 90 odstotkov) in plastike (za približno 35 odstotkov). Dodatno k skrbi za okolje prispeva tudi kamera BRAVIA CAM, ki zazna, kdaj niste več pred televizorjem ter zatemni zaslon za varčevanje z energijo. Za več informacij o tem obiščite spletno stran.

Za več informacij o novih modelih televizorjev Sony si oglejte predstavitveni videoposnetek televizorjev BRAVIA XR tukaj ali obiščite spletno mesto BRAVIA XR. Za več informacij o vseh Sonyjevih televizorjih kliknite tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si