Kako se znebiti pigmentnih madežev?

Čeprav so pigmenti madeži običajno neškodljivi, lahko postanejo moteči in oslabijo našo samopodobo. Če imate težave s hiperpigemntacijo oziroma rjavimi madeži na koži, so tu nasveti, kako jih lahko odstranite in poskrbite za enakomerno polt.

Neenakomerna pigmentacija kože ali hiperpigmentacija je kožno stanje, ki je posledica povečane tvorbe melanina na določenih predelih naše kože. Tako nastale temne madeže imenujemo starostne ali sončne pege, najpogosteje pa se pojavijo na obrazu, dlaneh, rokah in drugih delih telesa, ki so redno izpostavljeni soncu. Glavni vzrok za hiperpigmentacijo je namreč izpostavljenost soncu, vendar pa poleg UV žarkov na pojav temnih madežev vplivajo tudi genetika, starost, hormoni …

Pri nosečnicah je pogost pojav melazma – vrsta hiperpigmentacije, ki se pojavi med in po nosečnosti zaradi hormonskih sprememb. Prizadene kar 90% nosečnic, pojavi pa se na obrazu, zlasti na licih, nosnem korenu, zgornji ustnici in na čelu. Za razliko od sončnih peg melazma lahko po porodu izgine sama od sebe, ko je spet vzpostavljeno hormonsko ravnovesje.

ISDIN SPOT PREVENT

V primeru, da ste s počitnic poleg spominkov prinesli še pigmentne madeže, ki so nastali zaradi nezadostne uporabe zaščitne kreme, vam svetujemo uporabo ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid SPF 50+, fluida za preprečevanje pigmentnih madežev na obrazu. Ščiti z UVA zaščito kar 61, kar je 3-krat večja UVA zaščita od tiste, ki je predpisana za SPF 50+.

Je lahka tekočina, ki se v stiku s toploto kože odlično razširi in zlije s kožo. Če uporabljamo SPF vsak dan, je namreč zelo pomembno, da je lahek in zračen, kar Spot Prevent vsekakr je. Vsebuje tudi  hialuronsko kislino, za katero vemo, da vlaži kožo, saj črpa vodo kot goba, in alantoin – odlično sestavino za regeneracijo kože! Poleg tega pa vam ni treba skrbeti, da ne bi ustrezal vašemu tipu kože, saj je idealen za vse tipe kože, tudi za občutljivo in atopijsko. Zaradi zelo visoke zaščite se priporoča tudi pred in po dermatoloških in estetskih posegih.

ISDIN ACTIVE UNIFY

Kaj pa, če pigmentni madeži še vedno vztrajajo in se jih želimo znebiti? Za to je idealen ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid SPF 50+, fluid, ki je podoben Spot Preventu, a poskrbi za poenotenje in posvetlitev tona kože na obrazu. Njegova lahka tekstura se lepo stopi s kožo. Prav tako ISDIN je znan po svojih lahkih teksturah, ki navdušujejo uporabnike.

Izdelek je na voljo v dveh različicah – klasični in obarvani. GRAZIA nasvet: na kozmetični polički imejte obe možnosti – običajen SPF kot podlago za ličila in toniran SPF za tiste dni, ko ne nosite ličil, a vseeno želite poenotiti polt.

Active Unify vsebuje DP3-Unify kompleks, kombinacijo 3 belilnih sestavin (PKEK – Symwhite – Niacinamid). Niacinamid je dobro poznana kozmetična sestavina s številnimi pozitivnimi učinki na kožo  – ščiti pred poškodbami sonca, izboljšuje nivo vlage, zmanjšuje zanke staranja, oža pore in znatno izboljša oziroma polepša neenakomeren ten. Sestavina symwhite pa je nekaj posebnega – njen belilni učinek je precej močnejši kot pri kojinski  (kojični) kislini. Klinične študije so namreč pokazale, da že 0,5 % symwhite deluje bolje kot 1 % kojinske kisline. Poleg beljenja in glajenja kože pa deluje tudi kot močan antioksidant proti poškodbam sonca.

Active Unify daje prve vidne rezultate že po enem mesecu uporabe, za popoln učinek pa se priporoča tri mesece neprekinjene in redne uporabe.

Priporoča se tudi, da Fotoultra izdelke proti hiperpigmentaciji uporabljate v kombinaciji s korekcijskim serumom za poenotenje tona koža Isdinceutics Melaclear z vitaminom C, ki bo okrepil njihovo delovanje.

Vsi izdelki ISDIN so na voljo ekskluzivno v spletni trgovini www.sophia.si.

 

O znamki

ISDIN je vodilna španska dermatološka znamka, ustanovljena leta 1975. Najprej se je širila v špansko govoreče države, od leta 2015 dalje pa je uspešno prisotna tudi na drugih svetovnih trgih. Znamka je v lasti skupine PUIG in laboratorija ESTEVE – popolna mešanica znanosti in lepote.

Med glavnimi linijami sta Photoprotector, paleta izjemno učinkovitih izdelkov za zaščito kože pred soncem, in Isdinceutics, skupina močnih anti-age izdelkov. Sicer pa ISDIN nudi tudi izdelke za aknasto kožo, atopijski dermatitis, luskavico, poškodovano kožo … ima tudi izdelke za lase, ustno higieno, posebno linijo za intimno nego in posebno linijo za otroke.

Tako že več kot 40 let ISDIN izdelki, ki združujejo učinkovitost, varnost in inovativne teksture, pomagajo milijonom ljudem po vsem svetu, da se v svoji koži počutijo bolje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si