Ne pozabite na zaščito pred soncem

Čeprav je sonce nujno za življenje in sintezo vitamina D, lahko prekomerna izpostavljenost vpliva na zdravje, predvsem kože, in pusti kratkoročne ter dolgoročne posledice. 

Kratkoročne posledice:

– zadebelitev povrhnjice

– eritem (opekline)

– alergijske reakcije (alergija na sonce)

– nastajanje prostih radikalov (oksidativni stres)

– programirana celična smrt (celična smrt)

– Poškodbe DNK.

Dolgoročne posledice:

– izguba elastičnosti kože

– prezgodnje staranje (fotostaranje)

– razvoj predrakavih lezij.

Kljub naboru naravnih zaščitnih mehanizmov človeškega telesa pred UV sevanjem, je zunanja zaščita pred soncem ključna za omejitev poškodb kože.

GRAZIA priporoča: Biologique Recherche za zaščito telesa pred soncem

Priznana znamka Biologique Recherche je svojo linijo za sončenje za obraz obogatila s posebnim izdelkom za telo Protection U.V. Corps SPF 25. Gre za inovativno kombinacijo 100 % naravnih in okolju prijaznih filtrov, ki spoštujejo okolje in morsko biotsko raznovrstnost. Protection U.V. Corps SPF 25 s tehnologijo Triple Shield Complex© deluje na 100 % sončnih žarkov (UVA + UVB + vidna svetloba + infrardeča svetloba) in zagotavlja popolno zaščito, hkrati pa ohranja sončni kapital kože. Bogata z vlažilnimi in regeneracijskimi aktivnimi sestavinami, pomaga preprečevati staranje kože in dehidracijo povrhnjice.

Biologique Recherche ponuja program inovativne popolne nege pred soncem, ki zdaj vključuje zaščito telesa pred soncem, prilagojeno vsem trenutnim stanjem kože, ki je vodoodporna in spoštuje okolje in morsko biotsko raznovrstnost. Prednostna naloga Biologique Recherche, kot ustanovnega člana združenja OceanoScientific, je prispevati k ohranjanju oceanov.

3 smeri delovanja Protection U.V. Corps SPF 25:

1. DELOVANJE ZA ZAŠČITO PRED SONCEM

  • titanov dioksid in cinkov oksid: mineralna filtra naravnega izvora, ki odbijata UVA in UVB žarke za zaščito povrhnjice
  • olje karanja: bogato z antioksidanti za zaščito kože pred staranjem
  • rižev ester: sestavina s protivnetnim delovanjem pomirja kožo, njeno antioksidativno delovanje pa omogoča lovljenje prostih radikalov, ki povzročajo prezgodnje staranje
  • fitosteroli iz riževih otrobov: krepijo delovanje kožne bariere, imajo protivnetne in antioksidativne lastnosti, ki ščitijo kožo pred škodljivimi učinki prostih radikalov.

2. VLAŽILNI UČINEK

  • kompleks naravnih vlažilnih sladkorjev: zagotavlja optimalno in dolgotrajno vlaženje ter zmanjšuje draženje kože.

3. OBNOVILNO DELOVANJE

  • izvleček cvetov tiare: znan po svoji opojni dišavi in ​​hranilnih lastnostih, ki deluje kot sestavina pri negi kože
  • NutriOx kompleks: sestavljen iz hranljivega arganovega olja, bogatega z maščobnimi kislinami, vitaminom E in bisabololom, omogoča zaščito kože pred prezgodnjim staranjem z aktiviranjem celične obnove.

PRIPOROČILA ZA UPORABO

Doma: pred vsakim izpostavljanjem soncu izdelek popršite po dlaneh in obilno nanesite na celotno telo, še posebej na vrat in dekolte. Če ne nanesete dovolj izdelka, se stopnja zaščite pred soncem znatno zmanjša. Za optimalno zaščito je potreben ponoven nanos izdelka (vsaj vsaki dve uri), še posebej pa po potenju, plavanju, sušenju kože ali po daljšem izpostavljanju soncu.

O BIOLOGIQUE RECHERCHE

Edinstvena metodologija Biologique Recherche si že več kot 40 let ustvarja izjemen ugled zaradi osupljive učinkovitosti, ki temelji na kliničnem pristopu k negi kože, kar zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate.

V kombinaciji z zelo prilagojenimi protokoli in natančnimi postopki, ki obnovijo povrhnjico, je široka paleta izdelkov za nego kože Biologique Recherche z visoko koncentracijo rastlinskih, morskih in bioloških aktivnih sestavin oblikovana brez umetnih dišav v lastnem laboratoriju v Franciji.

Biologique Recherche je privilegiran partner v več kot 85 državah z ekskluzivnimi medicinskimi in dnevnimi zdravilišči ter najboljšimi luksuznimi hotelskimi zdravilišči na svetu. Vodilni salon, Ambassade, se nahaja na naslovu Elizejske poljane 32 v Parizu.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si