Nov modni pomočnik, ki zazna skrit prah v vašem domu

GRAZIA se je povsem zaljubila v njenega novega modnega pomočnika pri čiščenju doma. Ne le, da izgleda povsem moderno, temveč se ponaša tudi z inteligentno tehnologijo! Dyson V15 Detect Absolute je prvi brezžični sesalnik s tehnologijo laserskega zaznavanja, ki bo v vašem domu zaznal skrit prah. Noro, kajne?

Nova tehnologija Dyson prinaša čistočo prihodnosti v vaš dom prek brezžičnega sesalnika, zasnovanega za zaznavanje skritega prahu do velikosti 10 mikrometrov in opremljenega z akustičnim piezo senzorjem, ki samodejno izračuna število in velikost posesanih delcev prahu. Razvila ga je ekipa 370 inženirjev po vsem svetu in uporablja motor Dyson Hyperdymium, ki generira do 240 vatov vsesanega zraka, 5-fazna filtracija pa zajame 99,99 % prašnih delcev do 0,3 mikrometrov za najmočnejše globinsko čiščenje.

James Dyson, glavni inženir in ustanovitelj: »V zadnjih mesecih vsi pogosteje čistimo in poskušamo odstraniti odvečni hišni prah. Naši najnovejši sesalniki zato uporabljajo lasersko tehnologijo po meri za zaznavanje skritega prahu. Tega odstranijo, previdno zajamejo in 15.000-krat na sekundo preštejejo delce z uporabo akustičnega piezo senzorja, ki pretvarja vibracije v električne signale ter na LCD zaslonu natančno prikaže velikost in število posesanih delcev. Dyson V15 Detect Absolute je zmogljiv in inteligenten ter zagotavlja bolj higienski in čistejši dom.«

Lasersko odkrivanje prahu

Dyson je razvil tehnologijo laserskega prahu, ki z natančno nameščenim laserjem vgrajenim v krtačo zazna delce, ki jih sicer ni mogoče videti. V krtačo Slim Fluffy je integrirana zelena laserska dioda, izbrana zaradi njene sposobnosti zagotavljanja najboljšega kontrasta, ter je postaviljena natančno pod kotom 1,5 stopinje, 7,3 mm od tal. To pomeni, da je skriti prah na površini tal, ki je sicer neviden s prostim očesom, viden in odstranjen.

Piezo senzor

Dysonovi inženirji so se odločili razviti tehnologijo, ki uporabniku omogoča merjenje prahu, ki ga posesa. Gre za akustični piezo senzor, ki je vgrajen v sesalnik. Niti iz ogljikovih vlaken v krtači sesajo mikroskopsko velike delce in jih štejejo do 15.000-krat na sekundo. Prah vstopi v sesalnik in udari akustični piezo senzor znotraj dovoda rezervoarja z drobnimi vibracijami, ki se pretvorijo v električne signale. Velikost in količina prahu sta prikazani na LCD zaslonu, tako da lahko uporabnik vidi, koliko prahu je sesalnik odstranil, pa tudi različne velikosti delcev.

Tehnologija proti zapletanju las, dlak in ščetin 

Dysonovi inženirji so poskušali rešiti tudi problem odstranjevanja las, dlak in ščetin na krtači. To je za številne sesalce pogosto izziv, zato so razvili novo stožčasto krtačo proti zapletanju, ki lase vrti v posodo. Ta preprečuje, da bi se dlake oziroma ščetine ovijale okoli krtače.

Filtracija

Dyson V15 Detect Absolute ima Dysonove napredne 5-stopenjske tehnologije filtracije, ki zajamejo 99,99 % delcev, majhnih do 0,3 mikrometrov, za izločanje čistejšega zraka. Dysonova ciklonska tehnologija je učinkovita pri ločevanju prahu in umazanije s tal in površin, tesnjenje celotne naprave pa pomeni, da ne pušča nazaj v hišo.

Sesalec Dyson V15 Detect Absolute si lahko podrobneje ogledate tudi v spodnjem videu.

Naj postane tudi vaš najljubši modni pomočnik, s katerim boste uživali v najbolj čistem domu!

Pooblaščeni prodajaci:

Harvey Norman | Zaupanja vreden nakup. Cena, kakovost & storitev.

Big Bang UAU

mimovrste=) | Črni petek – Prihranite z nasmehom.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si