Otvoritev Meseca italijanske mode

Lani smo bile modne  navdušenke prvič priča nepozabnemu mesecu. Mesecu, ki je Ljubljano oblekel v zadnje trende italijanske mode. Z velikim odobravanjem oznanjamo, da bo Ljubljana, natančneje Galerija Emporium, Emporium in spletna trgovina Emporium.si tudi letos postregla s smetano Made in Italy. GRAZIA bo tam!

To, da najlepše in najbolj kakovostne modne torbice in čevlji nastajajo v Italiji, ni zgolj mit, zgodovina je priča, da so lahko Italijani z razlogom ponosni na svoje blagovne znamke, saj je prav Italija modne smernice v Evropi krojila že v obdobju renesanse. Po njihovih oblačilih rade posegajo tudi filmske zvezde, predvsem elegantne večerne kreacije pa so stalnica rdečih preprog. Ko v modi omenimo, ali na modnem kosu opazimo napis Made in Italy, to resnično pomeni, da je nekaj oblikovano in tudi narejeno v Italiji. Največji ponudnik italijanske mode pri nas je Emporium, Galerija Emporium in spletna trgovina emporium.si, kjer lahko najdemo več kot 40 italijanskih znamk! Zato GRAZIA z velikim ponosom naznanja drugo ponovitev Meseca italijanske mode, ki bo prinesel posebna presenečenja tudi za vse obiskovalce, saj bodo letos organizatorji prav posebno pozornost posvetili modnim dogodkom.

V družbi ljubiteljic italijanskih blagovnih znamk Tare Zupančič, Ane Klašnja, Nike Urbas in drugih modnih vplivnic se je tako včeraj v Emporiumu in Galeriji Emporium že drugo leto zapored začel Mesec italijanske mode.

Dogodek je slavnostno odprla direktorica Magistrat International, ga. Jožica Brcar, skupaj s soorganizatorji tega projekta, gospo Serenello Marzoli, direktorico Italian Trade Agency v Ljubljani ter Nj. Eks. Carlom Campanilejem, veleposlanikom Italije v Sloveniji.

Od 15.9. pa vse do 15.10. tako Emporium, Galerija Emporium kot tudi spletna trgovina Emporium.si za mesec dni postajajo slovenski dom italijanske mode.

Po odličnem lanskem uspehu bodo različne italijanske blagovne znamke čez cel mesec predstavljale nove modne smernice letošnje jeseni in zime, obiskovalci se bodo lahko prepustili svetovanju italijanskih modnih strokovnjakov ter se udeležili številnih modnih dogodkov in večernih zabav.

Mesec italijanske mode poudarja tudi pomen ikon filmske industrije, ki so pripomogle k razcvetu italijanske modne industrije. V ta namen izložbe Galerije Emporium in Emporiuma krasijo fotografije nekaterih ikoničnih filmskih igralcev, kot je Sophia Loren, Monica Bellucci … ki so ponesli italijansko modo v svet.

Več o dogajanju in o dogodkih preberite na Emporium.si ali poskenirajte QR kodo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si