Poskrbi za svoje lase po poletju!

V času poletja so naši lasje izpostavljeni soncu in morski vodi, kar izčrpa naše lase. Ti zato postanejo tanki, nemočni in krhki. Še Pogosto je večja škoda vidna na dolgih in barvanih laseh, ki potrebujejo še bolj intenzivno in redno nego. Dobra rešitev za to je maska za lase, ki bo vaše lase nahranila in jih okrepila. Po vroči poletni sezoni bi si jo morala privoščiti prav vsaka izmed nas!

Osnova za masko za lase so kakavovo maslo ter kokosovo in mandljevo olje. Kokosovo olje deluje protivnetno, protiglivično in protibakterijsko, za lasišče pa se lahko uporablja tudi kot maska proti prhljaju. Mandljevo olje je odlično za nego las, saj vlaži lase in pomirja lasišče. Maski za lase sta dodani tudi eterični olji sivke in geranije – eterično olje sivke globoko nahrani lase in jih ohranja sijoče, eterično olje geranije pa lase krepi.

 

Sestavine:

– 20 ml kakavovega masla

– 20 ml mandljevega olja

– 20 ml kokosovega olja

– 10 kapljic eteričnega olja sivke

– 10 kapljic eteričnega olja geranije

Nasvet: Pri zelo izsušenih konicah in uničenih laseh mandljevo olje nadomestite z arganovim oljem, ki je znano po svojih negovalnih lastnostih, in mu dodajte 5 kapljic eteričnega olja sandalovine, ki je odlična rešitev za razcepljene in suhe lasne konice.

 

Postopek:

Nad vodno kopeljo stopite kakavovo maslo in kokosovo olje. V ločeno posodico, v kateri boste zmešali vse sestavine, najprej odmerite 10 kapljic eteričnega olja sivke in 10 kapljic eteričnega olja geranije. Nato odmerite 20 ml stopljenega kakavovega masla, 20 ml stopljenega kokosovega olja in 20 ml mandljevega olja ter jih dodajte v posodico. Vse skupaj dobro premešajte z leseno ali plastično žličko ter prelijte v steklen kozarček – uporabite lahko prazen kozarček že porabljene kreme.

Masko na poškodovane lasne konice nanesite pred vsakim umivanjem las in jo pustite učinkovati vsaj 20 minut, še bolje pa čez noč.

Če maske ne boste uporabile takoj, jo shranite v hladilniku, vsaj eno uro pred uporabo pa jo postavite na sobno temperaturo, da se zmehča.

VIR: www.ustvarjalneroke.si

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si