Recept dneva: granola arašidove kocke

Granola arašidove kocke so hiter, enostaven in slasten prigrizek za vse dni v letu. Odlični so za sladkanje doma, za na pot, piknike, ali za v službo.

GRAZIA jih obožuje, ker so ravno prav sladke, nizkokalorične in primerne za vegane ter za osebe, ki ne uživajo glutena in laktoze. Prav tako je njihova priprava zelo hitra in enostavna, po pripravi pa jih lahko dalj časa shranjujemo na pultu ali v zmrzovalniku.

SESTAVINE

50 g kremnega arašidovega masla (brez soli)

120 g riževega sirupa

1 čajna žlička cimeta v prahu

1 čajna žlička soli

220 g nesoljenih praženih arašidov

30 g jabolčni čips Kotányi

10 g ekspandirane kvinoje ali ajde

 

POSTOPEK

1. Priprava

Pečico segrejemo na 175°C. Rešetko postavimo na sredino pečice. Globok pekač velikosti 20 cm x 20 cm obložimo s papirjem za peko.

2. Zmes za kocke 

V skledi premešamo arašidovo maslo, rižev sirup, cimet v prahu in sol. Mešamo tako dolgo, da nastane gladka zmes. Arašide in jabolčni čips sesekljamo. Dodamo k mešanici arašidovega masla. Dodamo še ekspandirano kvinojo in premešamo.

3. Spečemo

Mešanico prestavimo v pripravljen pekač in jo z lopatko enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v predhodno segreto pečico. Pečemo 15 – 20 minut pri 175°C, oziroma dokler niso kocke zlato rjave barve in pečene. Vzamemo iz pečice in postavimo na stran, da se zmes ohladi. Nato narežemo na manjše kocke velikosti približno 2 cm x 2 cm.

Pa dober tek!

RECEPT IN FOTOGRAFIJE: JERNEJ KITCHEN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si