Sanjski trendi božičnih dekoracij

Naše misli so se že začele vrteti okoli prihajajočega konca leta in božičnega okraševanja. GRAZIA razkriva trende dekoracij po navdihu Sanjskega šopka, ki jih lahko pričakujete v letošnjem prazničnem decembru.

Minimalistični dizajni

Božič je čudovit praznik, ki bi ga v osnovi morali preživeti obkroženi z družino in najljubšimi ljudmi. V zadnjem času pa je december poln nepotrebnih dogodkov, nakupovanja daril in predvsem nenehnega hitenja. Zato bodo letos vsaj pri dekoracij v ospredju bolj minimalistični dizajni, umirjeni, takšni ki bodo poskrbeli, da bo vaš december malenkost bolj umirjen in počasen.

Trajnostni pristop

O trajnosti res že ptički čivkajo, ampak ko pride do praznikov, kar hitro pozabimo na trajnostni način življenja. Izberite suhi adventni venček ali venček za na vrata, ali pa suhi šopek, ki bo ostal svež in trajnosten tudi po koncu prazničnega decembra. Darila zavijte v že uporabljen papir, ali pa jih okrasite s posušenim sadjem, ga položite v steklen kozarec za ponovno uporabo ali pa zavijte v lepši časopisni papir. Za na smrečico pa izberite lesene ali trajnostno izdelane okraske iz recikliranih materialov.

Bela in zlata

Letos bosta v ospredju bela in zlata barva, ki skupaj tvorita prav poseben praznični občutek in vzdušje elegance. Bela barva bo ustvarila občutek prostornosti in čistoče, v kombinaciji z zlatom pa boste ustvarili prefinjen kontrast. Dodajte zlate svečnike, okrasne trakove ali majhne zvezdice, ki bodo prostoru dodali toplino in sijaj.

Belo in zlato lahko kombinirate tudi z ostalimi klasičnimi božičnimi barvami – rdečo, zeleno in modro.

Preprostost in eleganca

Z minimalističnim slogom in kombinacijo bele ter zlate barve, boste v svojem domu ustvarili preprostost in eleganco. Z dekoracijo čim manj komplicirajte, ker manj je več. Vzemite si čas za pomembne stvari, ki vam bodo prinesle občutek miru in veselja.

Adventni venček

Še vedno pa verjamemo, da je adventni venček obvezna »sestavina« vsake božične in praznične dekoracije. Spremlja nas pri vseh druženjih, pri soju sveč, ki jih prižigamo vsako nedeljo, se svet umiri, mi pa lahko zares začutimo sporočilo adventnega časa.

1. sveča simbolizira pričakovanje in upanje, 2. simbolizira mir, 3. predstavlja veselje, 4. sveča pa predstavlja ljubezen.

Več dekoracij, adventnih venčkov in drugih prazničnih okrasov pa najdete na spletni strani.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si