Kako v pomlad vstopiti polni energije?

Začetek pomladi poleg prijetnih dnevov za mnoge s seboj prinese tudi dobro znani občutek pomanjkanja energije in nerazpoloženja.

Spomladanska utrujenost je začasno stanje telesa, za katerega je značilna sprememba v razpoloženju. Pojavlja se predvsem v marcu, ko so dnevi že vidno daljši, spremembe v vremenu pa bolj izrazite. Vse to vpliva na določene hormonske procese v telesu, saj lahko organizem doživi šok ob raznih spremembah letnega časa.

Kljub temu, da gre za bolj kratkotrajni pojav, zna biti stalni občutek pomanjkanja energije in izgube zanimanja za dejavnosti, ki vas običajno veselijo, v tem prehodu letnega časa precej naporen.

Pri Grazii smo vam zato pripravili nekaj nasvetov za boljše počutje, da boste v pomlad vstopili najboljše kot se le da.

1. POSVETITE SE SEBI

Vzamite si čas zase in poslušajte svoje telo. Namesto, da se nad občutkom utrujenosti pritožujete in se mu prepustite, izkoristite ta čas za delo na sebi – meditirajte, pišite, odputujte v svet knjig in poslušajte svojo najljubšo glasbo ter si na ta način napolnite baterije. Privoščite si kakšno uro več spanja in izklopite telefon vsaj eno uro prej.

2. ZMERNOST IN URAVNOTEŽENOST

IG @josefinehj

Večina ljudi  ob temperaturnem obratu in daljših dnevih poveča telesno aktivnost, kar je samo po sebi seveda dobro, ampak ne v primeru, da si po preteklih zimskih mesecih hibernacije postavljate nerealne cilje in greste zopet v drugo skrajnost. Začnite počasi in izberite aktivnosti, ki so dobre tako za telo kot za dušo. Daljši sprehodi v naravi, joga in tenis na prostem, so odlični načini kako svoje telo spraviti v gibanje in se odklopiti od ekranov.

IG @elisha__h

3. Barve

Dokazano je, da bolj kot smo obdani z živimi barvami, več energije in optimizma do življenja imamo. K sreči so barve modni slogan te pomladi, zato definitivno priporočamo kakšen ‘monochrome’ barvni videz, pa vendar se pri omembi barv za boljše počutje sklicujemo predvsem na vašo prehrano. Zdrava in uravnotežena prehrana vam bo pomagala obnoviti energijo –  bolj kot je vsebina vašega krožnika barvita in raznolika, bolj vam bo vaše telo hvaležno.

IG @kirstygodso

4. Majhne radosti

Eden izmed najboljših načinov, da izboljšate svoje počutje in dvignete svojo raven energije je, da se osredotočite na stvari, ki jih imate radi in vas sproščajo. S tem omogočate telesu, da se regenerira in hkrati tudi sprošča hormone sreče. Nekaj predlogov: zvečer si naredite dišečo kopel, vzemite svojo najljubšo masko za obraz in si privoščite wellness tretma kar v udobju vašega doma, s kolesom se odpeljite na tržnico in si kupite spomladanski šopek ter s tem sami sebi polepšate dan ali pa poglejte svoj najljubši film, za katerega si že dolgo niste vzeli časa. Radost se vedno skriva v majhnih stvareh in včasih se je potrebno le ustaviti in zadihati, da se tega zopet zavemo.

IG @negin_mirsalehi

 

Grazia vam želi prečudovit vstop v pomlad.

Naslovna slika: IG @maralafontan

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si