The Amauris Vienna je nov butični luksuzni hotel v sosednji prestolnici

The Amauris Vienna, nov butični luksuzni hotel na Dunaju. Hotel, umeščen v skrbno obnovljeno zgodovinsko palačo iz 19. stoletja v središču Dunaja, je najnovejši dragulj Relais & Châteaux na Dunaju. Odlikujejo ga visokokakovostni materiali – predvsem les in marmor – ter individualna, personalizirana ponudba. Bohoti se z 62 bivalnimi enotami, od tega 17 apartmaji, ki so bogato opremljene tako v oblikovalskem kot tehnološkem vidiku. S svojim kulinaričnim konceptom privablja domače in tuje goste, ki se lahko razvajajo v gourmet restavraciji Glasswing ali Glasswing Bar & Bistro. GRAZIA je zaljubljena!

Svoje mesto pod soncem je The Amauris Vienna našel na slavni aveniji Ringstrasse in vrata odprl na naslovu Kärntner Ring 8 na Dunaju. Amauris je ime, ki črpa navdih iz čudovitega sveta metuljev. Je vrsta metulja, znanega po svoji milini in lepoti. Njegove barve so črna in bela, kar se odraža tudi v oblikovanju novega hotela Relais & Châteaux, The Amauris Vienna.

Nov »dnevni prostor« na dunajski aveniji Ringstrasse

»Raziskuj lepoto« je glavno vodilo za visokokakovostno oblikovanje hotela The Amauris Vienna, kjer je glavni poudarek na lesu in marmorju. Nov eleganten butični hotel ima 62 ekskluzivnih enot, vključno s 17 apartmaji. Sobe so bogato opremljene, najde pa se nekaj za vsak okus: od klasične sobe do edinstvene Opera Suite z balkonom s pogledom na dunajsko avenijo Ringstrasse.

Skoraj dve leti je trajala obsežna prenova hotela The Amauris Vienna. Projekt prenove in preoblikovanja je vodilo dunajsko arhitekturno podjetje HOPPE + PARTNER ZT v sodelovanju s priznanim  notranjim oblikovalcem Nikolo Arambašićem iz Zagreba, ki je spretno oblikoval pomenljive prostore ter jih napolnil z individualnim značajem in čarom. Eden izmed izjemnih elementov so skrbno izbrane tapete – vsaka prikazuje drugačno perspektivo očarljivega Dunaja in tako niso zgolj okrasni elementi, temveč so okna v bogato zgodovino in kulturo mesta.

Zgradba, ki je bila zgrajena leta 1860 pod arhitekturnim vodstvom Flatticha in Schuhmanna, zdaj blesti v popolnoma novem sijaju in gostom ponuja elegantno okolje z vrhunsko ponudbo. A kljub novemu sijaju ohranja zgodovinski pridih, ki mu ga daje tudi brezčasno stopnišče, ki je izvirno iz 19. stoletja, in dvigalo, ki je bilo med gradnjo eno izmed prvih na Dunaju.

Najvišja kakovost

V 4.190 m2 bivalnega prostora je bilo uporabljenih več kot 160 ton najbolj ekskluzivnega marmorja. V sobe in svet udobja stopite skozi vrata belo-sivega carrarskega marmorja. Brezčasno stopnišče in zgodovinsko dvigalo, skupaj z umetniško poslikanimi visokimi stropi, dodelana fasada na aveniji Ringstrasse, ki je bila v celoti obnovljena, vse je ostalo ohranjeno.

»Najpomembneje nam je, da vsakemu gostu ponudimo personalizirano izkušnjo z osebno noto. Gostje morajo imeti občutek, da se sprehajajo in bivajo v prostorih palače na dunajski aveniji Ringstrasse. Ponosni smo, da smo ustvarili inovativno, elegantno, majhno, urbano zatočišče, ki je ob tem še na idealni lokaciji med Dunajsko opero in Dunajskim Musikvereinom (Dunajsko glasbeno združenje),« je navdušeno pojasnila generalna direktorica hotela The Amauris Vienna, Nicole Zandt.

 

This slideshow requires JavaScript.

Restavracija in bistro

Pomemben element hotela The Amauris Vienna je gastronomska ponudba pod imenom Glasswing. Tudi glasswing je poseben metulj s prozornimi krili, ki je navdih za vrata in okna pritličnega dela fasade in poudarja odprtost hotela. Glasswing Bar & Bistro, ki se nahaja v pritličju z razgledom na avenijo Ringstrasse, je odprt za vse obiskovalce ves dan in ponuja paleto kakovostnih jedi. Na vogalu Kärntner Ring in Akademiestraße pa v svoje prostore vabi elegantna gourmet restavracija Glasswing, ki lahko gosti do 45 gostov. Zahvaljujoč prenovi so okna v pritličju lahko v celoti odprta, kar omogoča prost pretok na gostinski vrt, do katerega je mogoče dostopati neposredno iz bistroja in restavracije.

Šef kuhinje Alexandru Simon gostom od torka do sobote ponuja sedem-hodni meni z vinsko spremljavo. Seveda je na voljo tudi obsežna izbira jedi à la carte. Osnovne sestavine so predvsem lokalnega izvora, pridelane pri lokalnih pridelovalcih. Vsak hod je skrbno oblikovana mojstrovina, ki se poklanja bogati kulinarični dediščini Dunaja, obenem pa ji dodaja sodobno noto. Želijo, da vsak gost doživi izjemen in nepozaben večer. Izkušen barman Maximilian Wölle z lastnimi kreacijami in vsemi klasičnimi koktajli poskrbi, da gostje ostanejo brez besed.

This slideshow requires JavaScript.

Glasswing Bar & Bistro je s čudovito teraso zatočišče za tiste, ki iščejo izvrstne koktajle in okusne prigrizke ter je odprt vsak dan od 11. ure do polnoči, ob petkih in sobotah pa do 1. ure zjutraj.

Raznovrsten vinski seznam

Eden izmed osrednjih poudarkov je obsežna zbirka vin, ki vključuje več kot 350 najboljših vin s celega sveta. Nadarjen somelje Max Populorum je posebno pozornost namenil Avstriji, Italiji, Franciji in novemu svetu. Izbira sega od avstrijskega Grüner Veltlinerja do svetovno znanih Montracheta ali Château Pétrus. Posebno pozornost pa namenja izstopajoči izbiri biodinamičnih vin.

Wellness

Wellness v hotelu The Amauris Vienna goste navdušuje z mirnim zavetjem, kjer se lahko sprostijo v pokritem bazenu, ki ob odprtju steklenega stropa ponuja razgled na zvezdnato nebo nad dunajskim mestnim središčem, kar omogoča pristen občutek razvajanja na prostem. Na voljo so finska savna, parna kopel, prostori za tretmaje in kozmetiko ter fitnes, ki je opremljen s sodobno vadbeno opremo blagovne znamke Technogym in tako izpolni tudi najvišja pričakovanja.

The Amauris Vienna ob svojih začetkih

The Amauris Vienna je prvi butični luksuzni hotel družbe Breiteneder Immobilien Parking AG, kateremu bodo sledile še druge nepremičnine v Italiji in na Hrvaškem. »The Amauris Vienna je predstavnik najvišje kakovosti, pa naj gre za Glasswing restavracijo, Glasswing Bar & Bistro ali pa se to odraža v storitvah, ki jih ponuja hotel. Cenimo osebni pristop, zato smo se odločili, da bomo svoj hotel vodili kot del družine Relais & Châteaux, in z veseljem, tako kot celotna ekipa hotela The Amauris Vienna, pričakujemo, da bomo svoje goste razvajali z dosežki tega neverjetnega prizadevanja«, poudarja Johann Breiteneder, izvršni direktor družbe Breiteneder Immobilien Parking AG.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si