“Kozmetična dieta” – glavna lepotna tema tega meseca

Morda je vse, kar resnično potrebujete, da svojo kožo povrnete nazaj v zdravo stanje t.i. kozmetična dieta.

Dva diametralno nasprotna pristopa k negi kože; popolno zanemarjanje in pretirana uporaba kozmetičnih preparatov, lahko prineseta, žal, popolnoma enak rezultat. Zaradi vsakodnevne izpostavljenosti številnim različnim informacijam in priporočilih za nego kože, novim lepotnim trendom in še novejšim kozmetičnim izdelkom smo se znašli v paradoksalni situaciji, ko ne znamo več presoditi, kdaj smo v kozmetičnem ravnovesju in kdaj v popolnem kaosu.

 

Foto: IG @rosiehw

 

Nekoč, preden so bile informacije preprosto dostopne na internetu, nam ni preostalo drugega, kot da smo se obrnili na dermatologe in kozmetologe. Skratka naš vir lepotnih smernic za nego kože so predstavljala priporočila in navodila strokovnjakov. Ženske so se pogosteje odpravile na zdravljenje k specialistu, ki bi jim po ‘preiskavi’ lahko svetoval o ustrezni oskrbi in negi. Danes je slika povsem drugačna. Veliko uporabnikov kozmetike se zaradi hitrih kozmetičnih novitet vrti v krogu nenehnega spreminjanja lepotne rutine in posledično ne dopustijo svoji koži, da zadiha.

 

Ravnajmo drugače – tako, kot si želi koža

Priznani francoski biokemik Joëlle Ciocco svetuje uporabo manj izdelkov. Ker saj veste, tudi tukaj velja načelo “manj je več”. Dovolj bo, če zjutraj in zvečer uporabite nežno čistilo za obraz, vlažilno kremo in / ali serum. Slednja dva bi morala pripadati isti blagovni znamki. Joëlle še poudarja, da je vsaka koža specifična in zato nam morda ne bo ustrezala enaka kozmetika, ki jo uporablja naša prijateljica. Ključ do zdravega in svežega videza kože sta zadostna količina spanca in uravnotežena zdrava prehrana. Na koncu še pravi, da šele po treh mesecih uporabe izbranih kozmetičnih izdelkov lahko dejansko vemo, ali je določen preparat zares primeren za nas. Če ne opazimo nobenega izboljšanja ali se stanje kože celo poslabša, potem ta izdelek ni primeren za nas.

 

Foto: IG @rosiehw

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si