Zastal vam bo dih: srečali boste lahko največjo žival na Zemlji in belega morskega psa

Ste navdušeni nad naravo? Želite uživati v neznanem svetu, polnem neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij?

Sedaj imate izvrstno priložnost, da to uresničite. V Europarku Maribor in Cityparku Ljubljana si lahko v septembru in v začetku oktobra ogledate veličastno razstavo Orjaki oceanov. V Europarku Maribor bo razstava na ogled od ponedeljka, 6. septembra, do ponedeljka, 20. septembra, v Cityparku pa od petka, 24. septembra, do sobote, 9. oktobra.

Na razstavi boste lahko »spoznali« številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov. Gre za eno največjih zbirk v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v »modri svet« z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov. Poslušali boste lahko glasove in zvoke številnih podvodnih bitij.

Od blizu boste lahko med drugim »srečali«: modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanj s podvodnimi bitji. GRAZIA je nad tem navdušena!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si