Kako izbrati pravo velikost zaročnega prstana?

Zaroka predstavlja veliko življenjsko prelomnico, s katerim par začenja pot skupnega življenja. Sledijo ji večmesečne priprave na poroko, a preden vam misli odidejo pred oltar, dobro premislite tudi o zaroki. Moški morate na tem mestu poskrbeti za več stvari – odločiti se morate, kje in na kakšen način boste zaprosili svojo drago, kakšen zaročni prstan ji boste izbrali, kje ga boste kupili … A ob vsem tem ne smete pozabiti tudi na majhen, a zelo pomemben detajl: velikost zaročnega prstana.

V primeru, da bi izbrali preveliko številko prstana, ga dekle utegne izgubiti, če pa izberete premajhnega, pa ga boste morda morali začasno nadeti kar na njen mezinec. Za dobro pripravo na nakup zaročnega prstana je je GRAZIA skupaj z Draguljarno Malalan pripravila nekaj nasvetov o tem, kako izbrati pravo velikost zaročnega prstana.

1. Sposodite si njen prstan

Eden izmed najbolj enostavnih načinov, kako ugotoviti velikost prstanca vaše partnerice brez njene vednosti je, da si začasno izposodite katerega od njenih prstanov. Pri tem je pomembno, da si dobro ogledate, kateri prstan nosi na katerem od prstov in izberete tistega, ki ga nosi na prstancu – nanj namreč spada tudi zaročni prstan.

Toplo vam priporočamo, da prstan v izmero nesete v Draguljarno Malalan, saj bo ta mera najbolj natančna. Če ste v časovni stiski ali se bojite, da bo vašo drago izgubljeni prstan spravil v slabo voljo, eksperimentirajte sami. Prstan postavite na papir in njegov obroč na notranji strani zaokrožite s svinčnikom. To sicer ni povsem zanesljiva tehnika, zato bodite ob tem zelo natačni in pazite, da se vam roka ne bo preveč tresla. 

2. Izmerite njen prstanec

Najbrž se ob tem sprašujete, kako lahko izmerite prstanec vaše drage, brez da bi ob tem pomislila na zaroko? Odgovor je: med spanjem! Gre za drzno potezo, katere se lotite s pomočjo vrvice. Previdno jo ovijte okoli njenega prstanca in z markerjem označite, kje se srečata konca. Seveda ob tem pazite, da je ne zbudite.

Ob tem je pomembno, da vrvice ne ovijete pretesno, pozorni pa bodite tudi na njene členke, ki so včasih lahko malo debelejši. Tisti moški z bolj tehnično žilico pa se lahko poslužite tudi  kljunastega merila, t. i. »šublerja«.

3. Naj vam pomaga njena najboljša prijateljica

Ženski pogovori ne poznajo meja in ravno njena najboljša prijateljica je tista, ki lahko na enostaven način in z malo spretnosti hitro ugotovi, kakšnih dimenzij je prstanec vaše drage. Med spontanim nakupovanjem naj ji predlaga, da poskusi katerega izmed prstanov, lahko pa si jih tudi izmenjata. Možno je, da dimenzija ne bo čisto prava, vendar pa boste dobili precej bolj jasno sliko o velikosti prstana.

A preden se lotite tega načina, njeno prijateljico nujno opozorite, da ne bo razkrila novice o zaroki, še preden se odločite za ta pomemben korak v vajini zvezi.

4. Pripeljite jo v Draguljarno Malalan

Najbolj preverjen in zanesljiv način, s katerim boste ugotovili pravo velikost prstana, je, da jo pripeljete naravnost v Draguljarno Malalan. Seveda ji takoj ne pokažite prstanov, ki jih imate v mislih, temveč ji najprej predlagajte, da si ogleda zapestnice, ure ali verižice. Nato prodajalcu namignite, da ji pokaže in nadane še katerega izmed prstanov.

Na ta način si lahko hitro zapomnite, kateri ji najbolj ustreza – tako po velikosti kot tudi glede izgleda – poleg tega pa imate na licu mesta na razpolago strokovnjake, ki bodo takoj zabeležili pravo dimenzijo prstana.

Ne glede na to, za kateri način se boste odločili, ne skrbite preveč. Svoji dragi pripravite čudovito presenečenje, draguljarna Malalan pa bo poskrbela tudi za to, da bo prstan v primeru napačne dimenzije naknadno pomanjšala oziroma povečala ali pa ga bo zamenjala za takšnega, ki bo primerne velikosti. Ko uspešno opravite z izzivom izbora zaročnega prstana, pa svojo zaročenko lahko angažirate za skupni ogled ponudbe poročnih prstanov.

FOTO: Jana Šnuderl

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si