Obvezen negovalni izdelek v vsaki poletni toaletni torbici

Foto: IG@romeestrijd

 

Poletje prinaša obilico poletnih načrtov! Za vsa vznemirljiva doživetja na prostem potrebujemo le še zanesljivo zaščito pred UV-žarki in intenzivno nego. Nova in izboljšana linija NIVEA SUN Protect & Moisture nudi 48-urno učinkovito vlaženje, zelo učinkovito zaščito pred soncem ter formule, ki sodelujejo s kožnim mikrobiomom in varujejo planet. Okolju prijazne so tudi plastenke, ki so izdelane iz 95-odstotno reciklirane plastike.

 

Prijazni do kože in okolja

Poletje nas popolnoma prerodi. Pojavijo se vznemirljivi poletni občutki in nenadoma dobimo voljo za nove dogodivščine. Zato so pri znamki NIVEA novo linijo NIVEA SUN Protect & Moisture prenovili v skladu z zahtevami vseh ljubiteljev sonca: zagotavlja takojšnjo zaščito pred UVA- in UVB-žarki, kožo 48 ur vlaži in deluje v popolnem ravnovesju s kožnim mikrobiomom.

Ker ne skrbijo samo za kožo, ampak tudi za planet, so izboljšali formule, da so postale bolj trajnostne: nove formule izdelkov NIVEA SUN Protect & Moisture so v skladu s havajskim zakonom o zaščiti koralnih grebenov. Še več, formule tudi spoštujejo oceane: ne vsebujejo UV-filtrov oktinoksata, oksibenzona in oktokrilena ter so brez mikroplastike.

 

NIVEA SUN Protect & Moisture izdelki varujejo kožo in okolje

 

Formula v ravnovesju s kožnim mikrobiomom

V toplih mesecih se običajno resnično dobro počutimo. Veliko časa preživljamo zunaj na soncu, ob tem pa se dvigne raven vitamina D v telesu. A če bi vprašali mikrobiom kože – prvo obrambno linijo kože, ki jo sestavljajo različne bakterije –, bi bil odgovor najbrž nekoliko drugačen. Kožni mikrobiom je v osnovi polno zaposlen, poleti pa dela tudi nadure. Prav zato je priporočljivo, da uporabljamo izdelek za zaščito pred soncem, ki ga ne obremenjuje še bolj, ampak raje deluje v ravnovesju z njim.

Nove formule NIVEA SUN Protect & Moisture ščitijo kožo in sodelujejo z njenim mikrobiomom. Obenem poskrbijo za ohranitev nevidnega sloja naravnih bakterij na koži in zagotavljajo 48-urno vlaženje ter intenzivno nego kože, na njej pa pustijo občutek gladkosti. »Kadar se koža izsuši, je njena funkcija zaščitne bariere ogrožena,« razlaga dr. Reto Peirano z oddelka za raziskave in razvoj pri znamki NIVEA SUN in dodaja: »UV-zaščito potrebujemo vsi, ne glede na starost. Pomembno je, da izberemo izdelke, ki vlažijo kožo in spoštujejo njen naravni mikrobiom.«

 

Zaščitite svojo kožo in planet – v vseh situacijah

Znamka NIVEA SUN si prizadeva, da v enaki meri nudi zaščito in skrb za okolje kot skrbi za kožo svojih potrošnikov. Tako vse formule izdelkov NIVEA SUN Protect & Moisture spoštujejo oceane*. So zelo dobro biološko razgradljive in jih lahko brezskrbno uporabljamo na plaži in povsod drugod. Negovalne formule tudi ščitijo pred prezgodnjim staranjem kože, preprečujejo izgubo vlage in so vodoodporne. Dermatološko je potrjeno, da koža izdelek dobro prenaša.

Pri znamki NIVEA SUN pa so izboljšali tudi embalažo sprejev brez potisnega plina: plastenke sprejev so izdelane iz 95-odstotno reciklirane plastike, zunanji pokrovčki in zapirala na glavi sprejev pa je vsebujejo okrog 48 odstotkov. Embalaža v celotni kategoriji sprejev brez potisnega plina je tako izdelana iz 70-odstotno recikliranih materialov. NIVEA tako korak za korakom ustvarja okolju bolj prijazen in trajnosten svet, ne da bi spreminjali priročnost svojih izdelkov.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

* Spoštovanje oceanov: ne vsebuje UV-filtrov oktinoksata, oksibenzona in oktokrilena ter je brez mikroplastike.

Novi izboljšani izdelki so na voljo od junija 2021.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si