To je vonj, ki navdušuje že stoletja

Vonj vrtnic, pa naj bo to iz sveže nabranega cveta, novega parfuma ali nežne rožne vodice, očara. Deluje skoraj hipnotično, nas opaja in sprošča. Zato ni nenavadno, da sta priljubljenost in raznolikost vrtnice ter njena uporaba rasli skozi stoletja. Rožna voda je kmalu postala ena najbolje varovanih lepotnih skrivnosti vseh časov. Ljubile so jo boginje, cesarji, kraljice in ugledne zgodovinske osebnosti, ki so morali za vsako ceno imeti dostop do tisočih dišečih cvetnih listov.

V zgodnjih kozmetičnih pripravkih so bile zagotovo najljubše vrtnice. Cvetni listi, voda in izvlečki vrtnic so bili uporabljeni kot maske za polepšanje, senčila in rdečila. Rimski pisec Plinij starejši je v svojem delu Naturalis Historia zapisal, da lahko prah iz cvetnih listov vrtnice uporabimo kot dezodorant ali parfum, medtem ko lahko zažgane cvetove vrtnice uporabimo za temnejši odtenek obrvi.

Prav tako pravijo, da je vonj vrtnic edini, ki človeškega nosu ne utrudi. Nekaterih drugih vonjev se namreč v nekaj minutah privadimo in jih več ne zaznamo. Nič čudnega, da je skozi tisočletja zato ostala praktično sinonim za dišave in temelj tako rekoč vsakega parfuma.

Vrtnice pa ne le da so lepe in dišeče, ampak so na nek način tudi ‘zdravilne’. Znanstveniki so odkrili, da vonjanje vrtnic pozitivno vpliva na ravnovesje ženskih hormonov v telesu.

To čudovito sestavino so uporabili tudi pri blagovni znamki NIVEA, in sicer v izdelkih linije Rose Touch. Med njimi je losjon za telo Rose Touch, njegova lahka formula pa je obogatena s serumom za intenzivno vlaženje, ki zagotavlja intenzivno vlaženje v globljih plasteh kože, naravnim arganovim oljem in čutnim vonjem vrtnice. Njegova izjemno lahko formula se hitro vpije, koža pa je na otip žametno mehka in voljna že po prvem nanosu.

Njegove lastnosti, ki jih obožujemo, so:

  • Hranilna formula z naravnim arganovim oljem.
  • Vašo kožo in čute bo razvajal s čutnim vonjem cvetnih listov vrtnice.
  • Zagotavlja intenzivno vlaženje 48 ur.
  • Za mehko in gladko kožo.

GRAZIA lepotni nasvet: Najboljši čas za uporabo losjona je po tuširanju, ko je koža še rahlo vlažna in topla. In ne pozabite počakati, da se dobro vpije v kožo, preden se oblečete in odhitite novim izzivom naproti.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si