Zakaj obožujemo karitejevo maslo?

Verjamemo, da ste vse ljubiteljice lepote in kozmetike že slišale za karitejevo maslo. Pa veste, kako se pridobiva in zakaj je idealno za našo kožo?

V Zahodni Afriki rastejo drevesa z imenom Karite. Tam ‘karite’ pomeni življenje, plod tega drevesa pa so oreščki. V njih se skriva z oljem bogato jedrce, ki slovi po intenzivnem hranilnem in zaščitnem delovanju. Iz oreščkov se prideluje karitejevo maslo, ki je prav zaradi teh lastnosti znano po svoji čarobni sposobnosti hranjenja in mehčanja kože. Poleg tega tudi pospešuje celično obnovo, obnavlja hidrolipidni plašč kože in ji zagotavlja udobje. Deluje kot zaščitna bariera za kožo, ki pomaga preprečevati izhlapevanje vlage in ohranja njeno optimalno navlaženost. Primerno je za vse tipe kože in las, uporablja pa se lahko tudi za nego otroške kože. Afriški zdravilci uporabljajo karitejevo maslo že tisočletja kot hrano, zdravilo ter tudi kot zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov, saj vsebuje naravni zaščitni faktor 4.

Karitejevo maslo in L’OCCITANE

Blagovna znamka L’OCCITANE je s karitejem ustvarila neverjetno zgodbo, ki se začne že s prvim pobranim plodom. S tem pa se začne tudi popotovanje, ki vodi do opolnomočenja žensk, nastanka skupnosti, poglobljenih odnosov in večje trajnostnosti zemljišč. L’OCCITANE namreč od zadrug odkupuje karitejevo maslo, ki so ga lokalno izdelale ženske z mehanskimi postopki, pri čemer posnemajo stoletja stare tehnike. Posrednikov ni. To je L’OCCITANU pomembno, saj pomeni, da lahko prispeva k dohodku teh žensk in pomaga ohranjati tradicionalne veščine. Poleg tega natančno ve, kaj je v maslu – in torej tudi v njegovih izdelkih.

L’OCCITANE že od 80. let prejšnjega stoletja sodeluje z ženskimi zadrugami v Burkini Faso, od nedavnega pa tudi v Gani. Karitejevo maslo odkupuje neposredno od izdelovalk, kar jim nudi finančno korist in večjo ekonomsko varnost, da lahko dosežejo višjo stopnjo neodvisnosti. Poleg tega jim to omogoča, da vlagajo v izboljšanje delovnih pogojev in si prizadevajo za večjo trajnostnost proizvodnih verig. L’OCCITANE sodeluje s temi zadrugami in jim po potrebi nudi podporo, da lahko zaprosijo za certifikat pravične trgovine in uvedejo ekološke postopke pridelave.

L’OCCITANOVO karitejevo maslo je še posebej bogato z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6  ter karitenom. Te tri sestavine kožo pomagajo nahraniti, zmehčati in zaščititi. Da bi karitejeve kreme za obraz in telo lahko uporabljala vsa družina – tudi tisti z občutljivo kožo – je L’OCCITANE svoje nove formule izboljšal tako, da vsebujejo vsaj 95 % sestavin naravnega izvora, obenem pa upoštevajo naravni pH kože in ne vsebujejo alkohola.

Odkrijte njihovo pestro kolekcijo izdelkov za nego telesa s karitejevim maslom:

1. Karitejeva ultrabogata sproščajoča krema za obraz, 50 ml

Intenzivno hranjenje • Udobje kože

Karitejevo ultrabogato sproščajočo kremo za obraz, L’OCCITANOVO svetovno prodajno uspešnico, odlikuje topljiva kremasta tekstura, ki je zasnovana s kar 25 % karitejevega masla. Ta univerzalna krema zadosti bistvenim potrebam suhe do zelo suhe kože, tudi tiste občutljivega tipa. Koža ostane nahranjena do 48 ur in je prožna, mehka ter sproščena ves dan. Zaščitena je pred škodljivimi dejavniki iz okolja, kot je na primer hud mraz.

2. Karitejeva smetanasta maska za obraz 2 v 1, 50 ml

Hranjenje • Takojšnje pomirjanje

L’OCCITANE predstavlja Karitejevo smetanasto masko za obraz 2 v 1, ki vas bo navdušila s svojo slastno mehko teksturo. Ta novi univerzalni izdelek takoj pomiri suho in občutljivo kožo ter pomaga delovati proti občutku zategovanja. Uporabljate ga lahko kot masko ali kremo za obraz. Formula, obogatena z 10 % karitejevega masla, koži zagotovi dolgotrajen občutek mehkobe, udobja in nahranjenosti ter pomaga okrepiti njeno zaščitno bariero.

3. Karitejeva ultrabogata krema za telo

Za suho in občutljivo kožo

Karitejeva ultrabogata krema za telo, L’OCCITANOVA svetovna prodajna uspešnica, je zasnovana z visoko koncentracijo karitejevega masla (25 %) in je univerzalen izdelek za nego suhe in občutljive kože. Formula, ki vsebuje več kot 95 % sestavin naravnega izvora, kožo intenzivno nahrani in takoj pomiri, obenem pa pomaga okrepiti njeno zaščitno bariero. Bogata krema je enostavna za nanos, hitro se vpije v kožo, na njej pa ne pusti mastnega preostanka. Koža je že po prvi uporabi intenzivno nahranjena, na otip je znova mehka in sproščena.

4. Karitejeva ultralahka krema za telo, 175 ml

Za vse tipe občutljive kože

L’OCCITANE, ekspert za nego kože, predstavlja novo Karitejevo ultralahko kremo za telo, ki vas bo osvojila z edinstveno smetanasto teksturo. Ultralahka krema za telo je univerzalen izdelek, ki nahrani, zmehča in pomiri vse tipe občutljive kože. Nežno stepena krema, zasnovana z več kot 95 % sestavin naravnega izvora, je bogata s karitejevim maslom in poskrbi, da je koža prožna, sproščena in dolgotrajno nahranjena.

5. Karitejev bogati piling za telo, 200 ml

Poživite kožo z dobrim pilingom! L’OCCITANOV Karitejev bogati piling za telo, zasnovan s karitejevim maslom in fino zmletimi orehovimi luščinami, učinkovito odstrani odmrle kožne celice. Formula, zasnovana posebej za suho kožo, pomaga odstraniti odmrle kožne celice in sprostiti kožo. Po uporabi je koža popolnoma gladka in mehka ter idealno pripravljena za vlažilno nego.

6. Karitejeva krema za roke za suho kožo

Hranjenje • Zaščita

Roke so vsak dan izpostavljene dejavnikom, ki lahko porušijo ravnovesje kože. Postanejo lahko suhe, ranljive, počutijo se neudobno. L’OCCITANOVA legendarna Karitejeva krema za roke za suho kožo bo postala vaša najboljša zaveznica v hladnih dneh!+. Negovalna formula, zasnovana z visoko koncentracijo karitejevega masla, nahrani in pomiri roke, jih zaščiti pred škodljivimi dejavniki iz okolja ter obnovi njeno zaščitno bariero. Formula z bogato teksturo je zasnovana posebej za suho kožo ter se hitro vpije, poskrbi pa tudi za večji občutek mehkobe in udobja.

7. Zaščitna meglica za lase in lasišče, 100 ml

S 5 eteričnimi olji

Obvarujte lase z L’OCCITANOVO novo Zaščitno meglico za lase in lasišče, ki je obogatena s 100-% naravnimi eteričnimi olji in ne vsebuje silikonov. Meglica zaščiti lase in lasišče pred vsakodnevnimi škodljivimi dejavniki iz okolja, kot so drobni delci, oksidacija, cvetni prah in neprijetni vonji. Po uporabi so lasje sijoči, prožni in nežno odišavljeni. Formula, obogatena s prebiotikom, ohrani naravno navlaženost lasišča.

Izdelki bodo voljo v trgovinah L’OCCITANE in spletni trgovini www.loccitane.si od 13. januarja 2022 dalje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si